De laatste Game of Thrones besproken door iemand die het nooit kijkt: S05E05

De persfoto's waren genoeg om de laatste aflevering van Game of Thrones grondig te analyseren.Koning Budor uit het noorden bespreekt een nieuwe oorlogsstrategie om buurland Misatonië binnen te vallen. Er is in eigen land een voedseltekort en dan moet je harde maatregelen nemen: zelf zou ik Misatonië ook leegroven tot de laatste graankorrel. Wat zijn dochter Corintia ervan denkt is niet duidelijk. Zij is nog steeds bang voor haar vader door jarenlang seksueel misbruik waardoor ze een emotionele eter is geworden.

De oude tovenaar Sakali (gespeeld door Robert Alberts?) is door de uitgezaaide kanker in zijn lichaam al een tijdje uitgetoverd en heeft al jaren geen zonlicht gezien. Hij draagt zijn spreuken over aan zijn leerling, die weet dat je een kankerpatiënt niet op de kast moet jagen en daarom zonder te mopperen aantekeningen maakt. Later zal de jongen uitgroeien tot de beste tovenaar van de Zuidelijke Eilanden.

De mooie prinses Cerise is al een tijdje door het bos aan het rijden op haar paard Hunter II. Vandaag is ze aangekomen in het dorpje Sarilot, waar ze nog nooit eerder is geweest. Ze merkt meteen dat er iets niet in de haak is, omdat ze de gedachtes kan lezen van vijanden en dieren als ze zich goed concentreert. Het zou logisch zijn als ze niet alleen verder zou gaan en wat mensen uit haar eigen dorp op zou piepen, want ze ruikt tenslotte onraad. In plaats daarvan rijdt ze in één streep door naar het stamhoofd om iets te bespreken en dat loopt uiteindelijk uit op bekvechten.

Doorgedraaid kruidenvrouwtje Vanji heeft een hoge pief geneukt die een vijand is van het gehucht waar ze woont. Voordat ze de grip op de realiteit verloor had Vanji de leiding over een aantal heksen en mythische wezens, maar nu hoort ze te midden van alle dorpsbewoners aan wat de straf is voor haar verraad: zes jaar opgesloten worden in een put achter het kasteel. Als kijker wil je dat ze wegrent en zich ergens verstopt in de bosjes, maar dat haalt waarschijnlijk toch niks uit.

Een onbekende ridder uit Oost-Barista is gevangen genomen en zojuist uit zijn cel gehaald om onthoofd te worden op het marktplein. Hij probeert nog een keer aan de burgemeester uit te leggen dat hij onschuldig is, maar die is ook niet van gisteren en besluit dat de ridder gewoon dood moet. Een treurige gebeurtenis, omdat de oplettende kijker weet dat het mongoloïde, altijd naakte zusje van de ridder eigenlijk de dader is.