Deze gelekte interne memo van een sportschool bevestigt al onze angsten

We kregen een mail van een bezorgde Gladiool-lezer die deze memo per ongeluk had gekregen van haar sportschool. Het bevestigt al onze angsten over hoe de perfecte sportschoolmedewerkers ons zien.

Aan: Instructeurs SportyTown
Van: SportyTown directeur Herman S. Hesje

Beste instructeurs,

Zoals jullie weten willen we dat SportyTown uitstraalt dat niemand bij ons wordt veroordeeld, ook zweterige mayonaise-eters niet. We willen de indruk wekken dat mensen bij ons nooit worden beoordeeld op hun hilarische, dikke wonderton van een buik. Dit gaat vaak goed, maar het kan geen kwaad jullie nog eens te herinneren aan hoe je je als SportyTown-instructeur dient te gedragen.

Het intake-gesprek voeren

Bij het intake-gesprek zul je de wannabe-fitnesser vragen diens schoenen en sokken uit te doen zodat we hun aan alle kanten trillende lichamen kunnen wegen. Het is hierbij belangrijk dat je je lachen inhoudt, en ook niet kokhalst van de hompen vet die aan alle kanten uit de kleding komt gevallen. Probeer ook niet wit weg te trekken als er een BMI op het scherm verschijnt dat fors afwijkt van de norm. Geef de klant altijd het gevoel dat een lichaam als het jouwe bereikbaar is, hoe hysterisch die gedachte ook is. 😀

Het trainingsschema opstellen

Mocht je toch je lolletje willen hebben, dan kun je in het gehoorveld van een collega tegen de klant zeggen dat ze met genoeg doorzettingsvermogen al hun doelen kunnen bereiken. Maar hou je lachen in! Als de klant weg is kun je hem of haar (samen met je collega die het allemaal aanhoorde) uitlachen in de speciaal hiervoor ingerichte proestkamer.

Fitte mensen

Loopt er eens een lekkertje binnen met een spandex- of yogabroek, ga dan niet lopen joelen, maar verwittig je collega’s dat er iets moois te zien is. Zo vaak zijn er geen mooie mensen bij ons binnen. Zie je er een, hou het dan niet voor je! Snap je? Denk om je team!

Zweet opruimen

Als iemand flink heeft gesport op een van de apparaten, neem dan het zweet af met behulp van de daartoe klaargezette schuursponzen, rubberen handschoenen en speciaal hiervoor ontworpen Nike-gasmaskers.

Aparte lessen

Zoals jullie weten bieden we bij SportyTown groepslessen aan: spinning, bikrampushups en buikspiervernedering. We begrijpen dat velen van jullie deze lessen willen geven: het is ook prettig om tegen een zaal van die pafferige plofwatjes te schreeuwen dat ze harder moeten bewegen dan comfortabel voor ze is. Maar noem ze geen plafferige plofwatjes! Ze zijn het wel, maar ze betalen ons om niet zo genoemd te worden door ons. Onthoud dit. Papzakken verdienen ook respect.