De 7 types hetero's die je bij de Canal Parade tegenkomt

Spaar ze allemaal!

1. De heterovrouw van buiten de Randstad

Wie is het?

Deze positief ingestelde provincievrouw kent zelf geen homo's, maar ze vindt ze zóóó leuk, want ze moet altijd zóóó lachen om Geer en Goor.

Hoe herken je haar?

Aan een roze cowboyhoed. En aan een witte linnen broek en een zalmroze off shoulder top van de H&M, dat het allergayste was dat ze in heel Gelderland vinden kon. En wat straalt ze! Homo's zijn zóóó leuk! Ze schrikt even wanneer een oudere man gekleed in slechts een broekriem ongevraagd zijn gepiercete tong in haar mond steekt. Maar ze blijft dapper glimlachen. Homo's zijn zóóó leuk!

Wat kun je haar horen zeggen?

"Homo's zijn zóóó leuk!"

2. De vertegenwoordiger

Wie is het?

Iemand die voor een multinational werkt en graag duidelijk wil maken dat dit bedrijf homoseksualiteit helemaal prima vindt. Het feit dat de homogemeenschap barst van de early adopters met bovengemiddeld hoge besteedbare inkomens is gewoon toeval.

Hoe herken je hem?

Zodra je te dronken bent om nog goed op te letten, behangt hij je hele lichaam met werkelijk afschuwelijke regenboogmerchandise.

Wat kun je hem horen zeggen?

"Wist je dat bij Vodafone homo's werken? Dat moet haast wel, statistisch gezien. Lady Gaga en Beyoncé hebben een liedje dat Telephone heet en wat wil nu het toeval? Vodafone is een telefoonprovider! Jaja, Vodafone houdt van homo's! Als je nu een abonnement van 75 jaar bij ons afsluit dan krijg je gratis een Vodafone-sticker met een regenboog in het logo verwerkt."

3. De heterojongen die al die aandacht van mannen best wel leuk vindt eigenlijk

Wie is het?

Deze knul komt naar de Gay Pride omdat hij elke mogelijkheid om te feesten met beide onverzorgde handen aangrijpt. En sowieso is de zus van de vrouw van zijn roeicoach lesbisch, dus hij staat hartstikke dicht bij de homocultuur. In het begin durft deze jongen alleen met zijn vrienden te feesten, maar na een biertje of tien begint hij de aandacht van al die homo's toch wel leuk te vinden. Op een gegeven moment kijkt hij niet eens meer boos om als er in zijn billen geknepen wordt, en als een paar giechelende nichten hem een flesje poppers onder de neus hebben gehouden doet hij misschien zelfs zijn Superdry-t-shirt uit.

Hoe herken je hem?

Dankzij zijn niet-elegante dansmoves valt hij op als een Snicker in een schaal met Skittles.

Wat kun je hem horen zeggen?

"Hey mag ik jullie wat vragen? Is scharen nou echt een ding?"

4. De verbaasde toerist

Wie is het?

Hij is gewoon een weekendje in Amsterdam en had geen idee dat dit weekend Gay Pride zou plaatsvinden.

Hoe herken je hem?

Hij is één dikke brok verwarring en staart met geschrokken hertenogen om zich heen. Zijn blik houdt het midden tussen lacherige nieuwsgierigheid en complete doodsangst.

Wat kun je hem horen zeggen?

"Excuse me where coffeeshop where can you tell."

5. De ongemakkelijke politicus die even z'n gezicht moet laten zien

Wie is het?

Een enorme pechvogel. Zijn partijgenoten zijn ergens foie gras aan het eten op een of ander foie gras eet-congres, maar deze arme man is dit jaar ingeloot om namens de partij acte de présence te geven op de Canal Parade. Daar moet hij de boodschap verspreiden dat iedereen gelijk is, terwijl hij met tegenzin toestaat dat iemand een ketting van dildo's om zijn nek hangt.

Hoe herken je hem?

Je vindt hem op een van die politieke partij-boten die iedere Gay Pride-bezoeker altijd heel geconcentreerd negeert. Hij kijkt voortdurend op zijn horloge, omdat hij op dit moment veel liever Borgen zou kijken in zijn weekendverblijf in Rockanje.

Wat kun je hem horen zeggen?

"Homo's zijn hartstikke oké! Mag ik al naar huis? Hier is een VVD-sticker meneer. Oh sorry, mevrouw."

6. De ordehandhaver die wil laten zien dat hij de kwaadste niet is

Wie is het?

Een agent die heel graag leuk gevonden wil worden in deze tijden van groeiende politiehaat.

Hoe herken je hem?

Tijdens zo'n Gay Pride-weekend wordt een politieagent vaak gekust door enthousiaste feesters (die al dan niet hun pink in een zakje m hebben laten verdwijnen), en hij heeft dat te accepteren. En als een meisje op een langsvarende technoboot insinueert dat een agent aan wal mee moet doen met haar konijnendans, dan heeft hij geen keus.

Wat kun je hem horen zeggen?

"Papapa poker face papapoker face! Wat een fun dagje! Hé mevrouwtje is dat drawgs, inleveren maar. Papapoker face!"

7. De faghag

Wie is het?

De goeie ouwe beste vriendin van de homo die zichzelf - ondanks haar overduidelijke voorliefde voor pik-in-kut - volledig associeert met de LGBT-cultuur. Ze voelt zich net zo bijzonder als een panseksuele transgender met een clownfetisj, maar is gewoon een meid die graag op penis zit.

Hoe herken je haar?

Net als haar homovrienden gaat de faghag met Gay Pride niet in roze of regenboogkleuren de straat op, ben je nou gek, ze komt toch niet uit Haarlem. Ze is gewoon een stijlvol geklede dame die ergens op een comfortabel zitplekje haar fles Bonus-wijn soldaat wil maken.

Wat kun je haar horen zeggen?

"Dit is jouw dag hè darling, dus als je pik op het oog hebt, ga er gewoon voor, ik red me wel oké love you."