Fuck alle clichés die er over gamers bestaan

Beeld: Hanna Whittle

Er zijn echt heel veel mensen die de behoefte voelen om je de grond in te trappen zodra je vertelt dat je van gamen houdt. Terwijl de zeurders die zo op gamers neerkijken vaak zelf de hele dag bezig zijn met Wordfeud en Candy Crush Saga II.

Wanneer is het nou eens klaar met deze rotclichés?

Gamers zijn altijd gore mannen met vlasbaarden

En dan zijn vrouwelijke gamers zeker aandachtsgeile emo-chicks met roze haar die zich vingeren op hun ongezonde obsessie met Japan. Nee. Het zijn doodnormale mensen met uitgebluste relaties, een rotbaan, veel te drukke kinderen en ze hebben ooms en tantes die op Facebook irritante berichten posten over hun prestaties in Farm Heroes Saga. Net als jij!

Gamers hebben nog nooit een vrouw aangeraakt

Jarenlange ervaring met het bespelen van controllers en relaties onderhouden in GTA 5 maakt van gamers niet te onderschatten meesters in de edele kunst van hand- en oogcoördinatie. Met speelse vingers en soepele gewrichten zorgen ze er voor dat elke bedpartner binnen no-time tot een hoogtepunt komt. Bovendien gamen sommige LGBTQIAP'ers ook en die raken misschien juist liever helemaal geen vrouw aan.

Gamers komen nooit van hun zolderkamer af en het enige licht dat ze zien is dat lampje dat oplicht als ze hun Xbox aanzetten

De aanschaf van een PS4 – voor wat potjes Fifa tijdens het studeren door – zien je ouders als extreem gevaarlijk en verslavend. Maar in vergelijking met die pony packs die heel vertieft Nederland tijdens iedere uitgaansavond ooit naar binnen harkt, valt dat echt reuze mee. Het is echt niet zo dat gamers geen nachtrust hebben, Monster Ripper energy drinken en omringd worden door oude pizzadozen.

Je bent een zielige loser als je na je achttiende nog gamed

Gamen traint je hersenen, kan leerzaam zijn en pompt adrenaline door je lichaam waardoor je eindelijk weer eens voelt dat je leeft. Klinkt veel spannender dan die spits waar jij 's ochtends en 's avonds urenlang in vast staat vanwege een 9 tot 5 kantoorbaan op een grauw industriecomplex bij Sloterdijk, toch? Sommige mensen verliezen zichzelf in de magische, avontuurlijke werelden van de showbizz via vlogs op YouTube of raken geïnspireerd door eindeloos scrollen op hun Instagram-feed. En een gamer haalt inspiratie, ontspanning en afleiding uit een uit polygonen opgebouwde speelwereld met draken, magie en onrealistisch knappe karakters.

Gamers hebben geen sociaal leven

Het zijn echt niet allemaal vadsige kluizenaren die tot hun 34ste thuiswonen en alleen chatten met mensen uit Taiwan over 'Zeitgeist: The Movie', terwijl ze vier monitoren naast elkaar hebben staan. Eentje om op te gamen en drie andere met van die matrix getallen om virussen je cloud in te knallen. Ook zij geven geld uit aan alcohol plus de daarbijbehorende katers, bezoeken veel te dure festivals, tweeten zichzelf een ongeluk of maken zich druk om het aantal likes op Facebook. Als sportliefhebbers hun liefde voor hun team mogen uiten in verkleedpartijen, vrienden talloze uren spenderen op Netflix of je moeder na een werkdag op de bank neerploft voor haar dagelijkse marathon 'The Bold and the Beautiful', laat gamers dan lekker gamen. Zie je online!

VIND JE OOK LEUK:
Jaloerse meisjes: doet je vent op social media alsof je niet bestaat?