Zo loopt elke Nederlandse jongen er deze zomer bij op festivals

Hanna Whittle & Marijtje Berghuis

Als je wil weten wat de keiharde modetrends op dit moment zijn, moet je gewoon een middagje Jeroens en Daniëls gaan spotten op een vochtig grasveld onder de rook van Amsterdam. Ben je allergisch voor gras, Jeroen of festivals en hou je niet van buiten zijn? Lees dan gewoon onze couture-analyse hieronder en kom erachter welke kledingstukken, accessoires en looks er uit je strot gaan komen deze zomer.

Oh en benieuwd wat vorig jaar de X-treme Trendy Trendz waren? Check hier.

1) Letterlijk alles van Daily Paper, Patta en natuurlijk ook die paarse Smib-shirts

FannyPack Jij houdt niet van hokjes, conformiteit en labels. Behalve als ze worden gedragen door je favoriete polderrapper en in bulk te bestellen zijn in webshops.

2) Die Yeezy Boosts die je nu voor drie euro op AliExpress kan bestellen

yeezysZelfs Bram uit Schijndel loopt nu op die ooit zo exclusieve pantoffels van Kanye West, of nog waarschijnlijker: op een knock-off genaaid door Ayni Moni (8) uit Bangladesh.

3) Je petje draag je natuurlijk alleen nog maar verkeerd om, hè

PetjeDat Carlo Boszhard jaren later een stijlicoon van vele, jonge mannen zou worden had 'ie vast niet gedacht toen hij elke zaterdagochtend wisselde tussen 'infantiel Looney Tunes petje scheef op z'n kop' en 'hele slordige, goedkope drag als Meta tijdens Pittige Tijden'.

4) Van die lekker hoog opgetrokken sokken

SokkenToegegeven: dit is sowieso beter dan van die morsige enkelsokjes van Rucanor die je moeder in een 8-pack bij de Scapino uit een gore grabbelbak heeft gevist en als kerstcadeau bij je heeft gedumpt.

5) Zo'n junglehoedje waarmee je eigenlijk wil zeggen 'ook ik ben op Bali geweest'

JungleHoedWe get it, we get it: doorgaans loop je met een machete door de jungle om koppen te snellen, maar nu sta je gewoon ff een Radler te drinken op het festivalterrein van Appelsap. Zo rol jij. Rust in Power, Steve Irwin!

6) Dat afzichtelijke tie-dye shirt dat vroeger alleen door uitbehandelde hippies werd gedragen

TieDye Voor als je er uit wilt zien als die ouwe poetslap waar je vader z'n Seat Leon mee opkalefatert, elke zondagmiddag.

7) Die vuile zweetlap die je nonchalant om je nek kan hangen

Handdoek Handig voor als die sukkel voor je net iets teveel met z'n natte haren zwiept tijdens een set van Dave Roelvink. Extra bijkomstigheid: je lijkt supersportief met zo'n handdoek, terwijl je gewoon peentjes zweet door die dikke nagel M die je net hebt gelikt.

8) Dat vervloekte Hawaii-shirt, het liefst open met een roodverbrande, Hollandse kippenbast eronder

HawaiiShirt
Peukie in de mond, mannentietjes lekker aangebraden en bloot en stampen maar op die neurotische dj-set. Dit shirt komt meestal in Hawaii-print maar niet gek opkijken als je ook jongens ziet lopen in Dragonball Z-blousen en batik-overhemden die ze op exact dezelfde, geilige manier stylen.

9) De kolossale Nike Air Max 97's die je doen denken aan Thunderdome

AirMax2 Waarom lijken deze zweetkakkers toch zo op een uit de kluiten gewassen huis voor een chagrijnige tekenfilmslak?

10) Die snelle Kurt Cobain-planga met bolle randen

bril Er gaat een moment komen (voor sommigen is 'ie allang aangebroken) dat dit klotebrilletje je zo de neus uit komt dat je net zo'n theatraal einde als ons Kurt overweegt.

11) Die gekke jeans met rare ribbels die doen denken aan een mislukte motorbroek

Broek Deze roadrage-legging is vooral populair onder de jongens die nog steeds van die x-treem lange shirts tot over hun knietjes dragen. Zin in een zak paprika ribbel.