Waarom staan sommige mensen altijd aanwezig op letterlijk elk Facebook-event?

Beeld: Nathan Stuger

Facebook geeft je constant bijdehante meldingen van die ene vriend die overal maar naar toe lijkt te gaan. Niemand kan toch vier events op één avond afgaan, in drie verschillende provincies? Hoezo staat 'ie dan toch overal op aanwezig?

Dit is waarom:

Deze Facebook-vriend wilt z'n vrienden constant bewijzen volop in het leven te staan

De event-nomade doet alsof hij een bezig bijtje is in de zelfgecreëerde illusie dat z'n leven op Facebook is. Super sociaal maar nooit tijd om écht af te spreken met vrienden want 'druk, druk, druk hè'. Zogenaamd hopt hij constant van event naar event want hemeltjelief het zijn er zo veel! Have fun bij 'Filosofisch Café: Stay Woke!', 'Debat-avond 'Ken je buur' en 'Het ego, het individu + klimaatverandering in de straat @ De Balie', die alledrie tegelijk beginnen om acht uur 's avonds.

Deze Facebook-vriend faalt jammerlijk in grappig zijn

Daarom staat 'ie constant aanwezig op evenementen als 'NK vuilniszak springen voor Palestina' of 'Rubberbotsboot varen onder de Erasmusbrug!' net als de rest van Nederland. Wat vooral aantoont dat hij heel goedkoop leunt op de grappigheid van de evenement-organisatoren om zelf punten mee te scoren. Super quirky dat je aanwezig staat bij 'Ballonmodelleren met CEO's op de Zuidas', schat. Maar we weten allemaal dat je toch niet gaat.

Deze Facebook-vriend veinst een wilde party animal te zijn

Hij gebruikt z'n Facebook-profiel daarom als nieuwe vorm van Partyflock en DJGuide. Nu hij eindelijk studeert aan een hogeschool, wilt hij natuurlijk iedereen overtuigen in een rave-rauwdouwer te zijn veranderd. Daarom klikt 'ie zichzelf aanwezig op iedere clubavond van De School, Bird of elk allang uitverkocht concert in Tivoli. Je moet je vrienden natuurlijk laten zien hoe extreem cool je bent, maar een kaartje kopen.. hó maar! Want eigenlijk doet hij niets liever dan bij paps en mams thuis op de bank All You Need Is Love kijken. Zet dat glaasje Freeway Cola en bakje AH Ribbelchips maar klaar!