Hier zijn de 10 goorste Facebook-racisten van dit moment

Welkom bij de online schandpaal van alle Facebook-racisten die ons land rijk is. En we zijn een stinkend rijk land, dat kunnen we alvast verklappen.

Dit is dus geen satire. We bedenken deze mensen niet: ze bestaan echt en ze zoeken gehoor. Bij dezen.

Maar voordat we aftrappen met de ranglijst en voordat sommigen van jullie schuimbekkend op jullie toetsenbord beginnen te rammen, eerst nog even dit, om duidelijk te maken hoe wij erin staan:

"Door dit soort racistische comments te verzamelen en publiceren verlaag je jezelf tot hun niveau." We verlagen ons niet tot hun niveau, want als we zo laag zouden gaan, zouden we onze rug breken.

"Waarom geven jullie zulke mensen nou weer aandacht?" Dit is een domme vraag. Hier geen aandacht aan geven is een belangrijk probleem negeren. We zouden dan instemmen met de status quo. En de status quo is wat racisme betreft behoorlijk fucked up in Nederland.

"Jullie schenden de privacy van deze mensen." Alle comments zijn geplaatst op openbare Facebook-pagina's. We schenden niemands privacy, dat doen ze zelf. Sterker nog: deze comments zijn allemaal deprimerend makkelijk te vinden.

"Jullie bezorgen deze mensen problemen." Als ze het zo erg vinden dat hun rassenhaat tentoon wordt gesteld, dan hadden ze even tot tien moeten tellen voor ze op enter drukten.

"Ugh, jullie zijn zo politiek correct." Ja, nou en? 'Politiek correct' is geen scheldwoord. Als 'andere mensen niet de dood in wensen' anno 2016 politiek correct is, noem ons dan maar politiek correct. Of 'policor', als je into domme trendafkortingen bent.

"Deze mensen zijn duidelijk geestelijk beperkt." Dat zou een hoop verklaren, en eventuele verzorgers van mensen met een beperking mogen ons mailen. Doen we niet moeilijk over. Maar ga er maar van uit dat deze mensen gewoon bij je in de collegezaal zouden kunnen zitten.

"Dit is geen racisme, je mag tegenwoordig niet eens meer een mening hebben over negers en rifapen!" Oh jezus stop met praten.

"Waarom is jullie lijstje zo blank?" I know, right? Er is niet veel diversiteit te vinden binnen de racistische community. Sorry?

"Ik kom dagelijks dit soort comments tegen."
Stuur ze ff op naar redactie@degladiool.nl dan.

"Ik sta in dit kutlijstje van jullie, gore matennaaiers!"
We zijn eigenlijk wel benieuwd naar wat je te zeggen hebt, en staan altijd open voor publieke excuses aan je gekleurde medemens.

Nou daar gaan we dan!

10. Noorderhaaks JJ is een persoon met wie wij allemaal een nationaliteit delen. Dit is iemand die misschien weleens voor je staat in de Jumbo. Besef dit.

9. Sylvia Johnny Gijsen is een vrouw die kinderen aan het opvoeden is. Zij bepaalt wat voor soort mensen Nederland gaan leiden in de toekomst, en dit is wat ze hen leert.

8. Hier hebben we de Freek Vonk onder de racisten. Zijn naam is Martijn van der Woep en hij weet alles over de Rifatische buidelrat.

7. Eddy van den Bos ziet eruit zoals iedereens vader op vakantie eruitziet. En hij is gewoon erg bezorgd om onze gevels.

6. Kijk uit malloot! (De malloot in kwestie: Riek van der Wolk.)

4. Wat een gewiekste vent, deze Richard Ouwekerk! En 169 mensen die het daarmee eens zijn!


3. Henk Bouma vindt semantiek belangrijk als hij mensen van een ander ras generaliseert en kapot maakt.

2. Kefa Kippatallit is zelf ook een 'desertuer'... maar dan van de Nederlandse taal! Comedy drum sound effect!

1. Joseph Kluvers zag dit bankje, liep rood aan en balde zijn vuisten.