Ben jij zeurende ex-rokers ook zo zat? Zo pak je ze eens goed terug

De ex-roker verpest al jouw rookmomentjes door elke keer weer te beginnen over longkanker, traplopen zonder hijgen en de 50.000 euro die hij of zij heeft bespaard. Ex-rokers zijn zonder uitzondering vervelender om naast te roken dan de mensen die überhaupt nooit hebben gerookt. Ex-rokers hebben namelijk nog een stukje onzekerheid in zich dat ervoor zorgt dat ze onuitstaanbare mensen zijn geworden. Ze zuigen al het plezier uit je met exact dezelfde kracht waarmee jij de nicotine uit een kankerstokje zuigt. Zo ga je om met deze professionele levensverziekers:

Oude stofzuigerzak
Draag altijd een volle asbak bij je en zet deze neer op locaties waar deze ex-roker vaak is. Simpele plekken als onder z'n bed, in het ventilatiesysteem van z'n kantoor of achter z'n toilet. Het liefst plaats je de asbakken buiten het zicht zodat er toch even gezocht moet worden naar de bron van het robuuste aroma. Laat 'm maar even z'n best doen. Als je het zonde vindt om prima asbakken te gebruiken hiervoor kun je de as en peuken ook in boterhamzakjes dumpen. Knip ook eens een oude stofzuigerzak open na het opzuigen van een omgevallen asbak. Wedden dat de ex-roker helemaal gek wordt van verlangen en walging?

Isolatie
Isoleer de ex-roker en zorg dat je altijd een groepje met rokende vrienden om je heen hebt. Ga met z'n allen buiten roken en kijk de ex-roker vervolgens lang en indringend aan via het raam. Ga hiermee door tot hij zich ellendig en eenzaam voelt.

Gore tabaksvingers
Schroom niet om tijdens gesprekken met de ex-roker af en toe je vergeelde tabaksvinger op zijn of haar lippen te leggen terwijl je 'sssssh' sist. Hiermee vang je 3 vliegen in 1 klap. Je straalt dominantie uit, zorgt ervoor dat de tabak en eventuele andere lifestylekeuzes goed te ruiken zijn aan je vinger en je laat weten dat er even heel snel gedimd moet worden. Deze tactiek komt vooral van pas als de ex-roker het eeuwige riedeltje over kanker, zwangerschappen en misvormde baby's weer op begint te dreunen. Of als hij aan het vertellen is over z'n weekend. Laat hem flink smachten. Het zal niet lang duren voordat de ex-roker op je wijsvinger aan het zuigen is alsof het een vochtig shagje is.

Kindermishandeling
Als de betreffende ex-roker toevallig een kind heeft, zorg dan dat je ze hun eerste sigaret aanbiedt, een gratis slof L&M geeft en verslaafd maakt aan het rookbare goud. Dat zal ze leren.

Neem geen longkanker
Zorg dat je uiteindelijk doodgaat aan iets anders dan kanker. En als je dan toch kanker krijgt, zorg dan alsjeblieft dat het geen longkanker is. Zo kun je, op je sterfbed, nog even het statement maken dat je 40 jaar hebt gerookt zonder ooit longkanker te krijgen. Als het even meezit is de ex-roker dan allang dood en kan je eventueel op je grafsteen laten zetten dat je het 'tenminste langer dan ex-roker Johan hebt uitgehouden'. Zo, wie is er nou de zwakkeling, Johan?