Treinreizigers van Nederland, eet lekker wat je wil in de trein

Het maakt niks uit als je in de trein een zak Burger King of kartonnetje Julia’s vreet: je hebt honger en je hebt net zo goed voor dit treinritje betaald als ieder ander. Dus je mag eten wat je wil. Een bak Smullers in de ochtendspits? Het is je goed recht. Gewoon doen. Juist doen. Het is tijd om alle treinvoedsel-shamers van Nederland, die op social media klagen over treinvreters, een halt toe te roepen.

Hier zijn drie comebacks die je kunt gebruiken als je je bekritiseerd voelt vanwege je dampende zak forensenvoer:

  • In India is dit heel normaal hoor.
    Het boeit niet als je zelf nog nooit in India geweest bent. Feit is dat iedereen weet dat treinen in India (ervan uitgaande dat ze daar een soort infrastructuur hebben) waarschijnlijk heel erg stinken. Ik kan me voorstellen dat iedereen daar volle luiers, bakken over datum tikka masala en dagen oude lijken van overleden stamhoofden meesleept in het openbaar vervoer. En die mensen zijn toch ook gewoon gelukkig? Hoe verwend zijn we dan eigenlijk in Nederland dat we al gaan steigeren door het aroma van een frietje speciaal in de coupé?

  • Waarom wil je dat ik honger lijd voor jou?
    Is dit wat onze maatschappij is geworden in 2015? Dat men je liever een grauwe hongerdood ziet sterven ergens op het traject Nijmegen-Castricum dan dat er geaccepteerd wordt dat het menselijk lichaam af en toe een vettige voedselinjectie nodig heeft? Sinds wanneer zijn we gestopt met het geven om onze medemens? Is het echt zo dat wij honger moeten lijden omdat de forens schuin tegenover ons al sinds ‘98 macrobiotisch eet en acuut een spastische darm krijgt van de geur van een goede Whopper?

  • Je stinkt uit je bek, misschien moet jij ook even iets eten.
    Als mensen al een tijdje niet hebben gegeten, gaan ze vaak behoorlijk uit hun bek stinken. Daarnaast worden de meesten ook nog eens tyfuschagrijnig als ze honger hebben. Het kan heel goed zijn dat de persoon die jouw eetgedrag in de trein veroordeelt, een hongerige, meurende bek heeft. Wijs die persoon hier gerust op met je vettige adem. "Je gore mondwalm verstoort mijn eetlust. Wil je misschien ergens anders gaan zitten met die geurende stinkboel?"