Waarom wordt er toch zoveel gehaat op Ellie Lust?

Beeld: Nathan Stuger

Heel Nederland is al een tijdje in de ban van deze politiewoordvoerder turned publiekslieveling. Mensen houden blijkbaar zielsveel van die mondige, hoogblonde agente die nog overdrevener articuleert dan Juf Ank uit De Luizenmoeder.

Maar na een beetje deskresearch op Facebook, Twitter en in de reacties op ieders lievelingswebsite Mediacourant, zie je al gauw dat Ellie helemaal niet zo populair is als je zou vermoeden. Ellie ontvangt zoveel stront op het wereld wijde web dat je je - wederom weer eens - afvraagt hoe lief we in Nederland nou eigenlijk écht zijn voor sterke, lesbische vrouwen van boven de vijftig die gewoon rustig een carrière proberen te hebben en van etherdiscipline houden. Opvallend detail: op één gestoorde tante na, zijn het voornamelijk zielige, gefrustreerde witte mannen met kleine rauwgerukte pikjes die Ellie uitschelden voor al het gore dat ze maar over lesbiennes kunnen verzinnen. Typisch weer.

1

Schermafbeelding-2018-04-04-om-11.53.41 Dit is typisch zo'n voorbeeld van een strontchagrijnige provinciaal die het woord 'genderneutraal' ergens heeft opgepikt en serieus denkt dat lesbiennes van boven de 50 (in een ingedutte doch liefdevolle relatie) de hele AVROTROS neuken voor een presentatieklus... Je kan veel van Ellie zeggen, maar seksbeluste snol? Nah, geloven we niet.

2

Schermafbeelding-2018-04-04-om-12.01.05 Ronald voelt zich duidelijk bedreigt door Ellie, omdat ze 'zich als man probeert voor te doen'. Bang dat ze je verveelde vrouwtje voor zich wint en helemaal de vernieling in beft, Ro?

3

Schermafbeelding-2018-04-04-om-12.06.08 Lia - die dit op een dinsdagmiddag om 15u33 heeft getypt terwijl wij allemaal gewoon aan het werk waren - heeft nog niet helemaal door hoe sterretjes werken. Hoezo bliep je de -e in 'lesbische' weg? En wat is die misplaatste extra ster in het woord 'pist'? Lia, ben jij toevallig een vrome, dyslectische christen met een uitkering?

4

Schermafbeelding-2018-04-04-om-12.04.46 Ouija-bord klinkt alsof hij veel gekwetst is door vrouwen de afgelopen tijd en daarom heeft besloten om interpunctie vaarwel te zeggen. Laten we met z'n allen bidden dat hij lang, lang eenzaam blijft.

5

Schermafbeelding-2018-04-04-om-12.06.32 Oh kijk Lia is weer terug! Het is nog steeds dinsdagmiddag en Lia heeft nog steeds alle tijd van de wereld om onder een Mediacourant-artikel te kankeren op een bn'er. Geen idee wat hier precies staat maar dit moet toch gewoon een schreeuw om neuk zijn? Kan iemand Lia onmiddellijk verlossen van haar kriebel?

6

Schermafbeelding-2018-04-04-om-12.09.04 Jaap klinkt alsof hij in een k-hole is beland tijdens seizoen 2 van Narcos. En waar komt dat gejank over 'het uitgaanscircuit' nou weer vandaan dan? Probeerde iemand hem ooit dood te steken in de bardancing omdat z'n wenkbrauwen zo buitenproportioneel aanwezig zijn?

7

Schermafbeelding-2018-04-04-om-12.08.45 Oke, luister Jorno Utrecht. Dit is een 'grap' die je achterneefje Maikel Amersfoort van 7 had kunnen maken en Maikel zit op het Speciaal Onderwijs...

8

Schermafbeelding-2018-04-10-om-11.14.30 Toegegeven, dat POTsierlijke is best cute gevonden. Aan z'n username te zien heeft hem dit waarschijnlijk heel wat intensieve arbeidsuren op het FvD-intranet gekost.

9

Schermafbeelding-2018-04-04-om-12.02.44 Marcel Koedijk is waarschijnlijk zo'n lul met een Scarface-poster boven z'n witte neplederen bank waar al heel lang niet meer op is geneukt. Voor de mensen die nog nooit naar een film met Al Pacino hebben gekeken: iemand schoenen van cement geven is een maffia-term voor iemand verdrinken.

Dit (en het gros van de andere screenshots) gaan trouwens over een artikel over Ellie die waarschijnlijk haar politie-werkzaamheden moet verlaten voor een carrière in sexy Hilversum. Stel je voor dat je zó woedend wordt als een van je saaie contacten op LinkedIn een soortgelijke overstap maakt...