Met deze bloedeerlijke gids wordt een studie kiezen pas echt makkelijk

Beeld: Hanna Whittle

Als scholen en universiteiten ons niet zouden voorliegen met etnisch diverse PhD'ers met te witte tanden die hun duim opsteken in hun brochures, dan zou de studiegids er ongeveer zo uitzien.

Psychologie

Ben je een echt mensenmens, is jouw borderline-radar on point, lukt het jou een Quest uit te lezen en vind jij het waanzinnig om anderen voor geestesziek te verklaren omdat ze elke dag een selfie plaatsen op Instagram? Kom dan eens een dagje meelopen bij Psychologie samen met vijfhonderd andere blonde, basic bitches. Een baan vinden na je bachelor kun je vergeten, zie je studie gewoon als dure hobby die goed van pas komt op feesten en partijen waar je niemand mag!

Criminologie

Erasmus

Japanstudies

日本は海に落ちて、ジャッパーン!- je kunt er wel uitzien als een living manga-doll en iedere avond Shabu Shabu bestellen, ook na je bachelor duurt het een uur voordat je weet wat hier staat. We stoppen je in kleine klasjes met extreem ongemakkelijke meisjes met Hello Kitty-laptophoezen en roze neonvlechtjes die om letterlijk álles moeten giechelen. Heb je al zin om je in te schrijven, Lil' Hirohito?

Future Planet Studies

Heb je ook zo genoten van het filmpje met die niezende panda? Maar schrok je toch wel behoorlijk van de documentaire van Leonardo DiCaprio over het klimaat? Herleef je WWF-ranger tijden bij ons en leer om nooit meer je wc door te spoelen! Denk overigens niet dat hiermee je ecologische voetafdruk weg is, je verkoopt je ziel uiteindelijk toch wel aan de duivel als je succesvolle oom Richard je een baantje aanbiedt bij Shell.

Amerikanistiek

Voel je het al borrelen? Die US of A-kriebels? Kom een dagje meelopen bij de volgende vakken:

  • Theorieën over Burgerrestaurants in de Twintigste Eeuw
  • Alle Presidenten uit je Hoofd leren en daarmee Pochen 2
  • The Hills: Taal, Cultuur en Lauren Conradwetenschappen
  • Workshop: Politieagentje van de Wereld spelen
  • Inleiding in School Shootings (van de minor Alabama studies)
  • Vroegmodern Obesitasme door de ogen van Selena Gomez
Kunstzinnige Therapie

Leiden

Bèta-gamma

Ben je een chemicus in spe, maar ook maagd en wil je niet zo overkomen? Geen probleem! Bij ons mag je zoveel druppels in groene vloeistoffen flikkeren als je wilt, maar geven we je toch ook wat sociale vakken. Zo laat je je urine - in tegenstelling tot scheikundestudenten - tenminste NIET lopen als je op het matje wordt geroepen bij sensuele Alessandra van de onderwijsadministratie.

Religiewetenschappen

Ben je rasatheïst en wil je drie jaar lang argumenten verzamelen om geloof te debunken? Zodat je altijd de zin van een christen kan afmaken met 'Leviticus 20:13! Vuile homofoob!'? Lieverd, dat kan veel makkelijker. Schaf gewoon dat boek aan, of durf je er nog niet voor uit te komen dat je graag in de buurt bent van priesters?

University College

Ook zo'n last van ouders die willen dat je je dromen najaagt, terwijl je nergens in uitblinkt en eigenlijk helemaal geen interesses hebt? Kom dan naar de open dag van je bloedeigen middelbare school, maar dan duurder en op z'n Amerikaans. Met een heuse campus, een prom en van een beetje cheerleaden zijn we ook niet vies. We hebben alle vertrouwde vakken uit het basisschoolpakket, maak je vast je broodtrommeltje klaar?

Sportkunde

HAN

Wiskunde

Is er iets mooier dan een goed stel getallen, worteltrekken, pi en een vernuftige Casio rekenmachine? Jazeker, bijna alles! Denk er dus goed over na oké? Je gaat echt spijt krijgen als je uiteindelijk furore aan het maken bent als penningmeester bij de plaatselijke squashclub.

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Leer de antwoorden op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze wilde weten:

  • Hoe dwing ik willekeurige mensen mijn hulp en advies aan te nemen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat tante Ria ff opschiet met dat rouwen om oom Theo?
  • Vind ik werken met moeilijke kinderen daadwerkelijk leuk?
  • Waarom kwijlen hulpbehoevenden zoveel?
Koninklijke Militaire Academie

Word je ook kletsnat van oude kazernes, grote pannen snert, iedere ochtend door de modder tijgeren en opgesloten zitten in Breda met louter gespierde mannen die de baas over jou spelen? En wil je je hele leven lang 'paraat staan' om vervolgens op je tachtigste in slaap te sukkelen bij een oorlogsherdenking? Schrijf je dan snel in, je krijgt een gratis baret die nog is gebruikt in Mali!

Spaanse Taal en Cultuur

utreg-2

Staat jouw treurige studie er niet tussen? Klik dan hier voor deel 1 van de bloedeerlijke studiegids.