Waarom zie je opeens iedereen met een Dopper rondlopen?

Beeld: Nathan Stuger

We hebben weer een Nederlandse traditie van stal gehaald!

Wat is dit?

Dit is dé drinkfles, formaatje grove reageerbuis, waar heel Nederland ineens mee lijkt rond te lopen. Ze komen altijd in de afgrijselijke babykleuren van IKEA-afwasborstels. Deze duurzame petfles is zo niet-classy dat je outfit meteen kinderkamer en ballenbak uitstraalt als je 'm uit je tas grist. De Dopper gaat tegenwoordig overal mee naartoe alsof het een pakje broodnodige tampons is. Stap een trein, collegezaal of kantoor binnen en de kans is 100 procent dat iemand in de ruimte dat veel te handige dopje vult met oud, troebel kraanwater dat smaakt naar plastic. Wat was er mis met een glas???

Waarom is het zo Nederlands?

Nederlanders love milieubewust OVERKOMEN. Deze drink-kernkop heeft nou eenmaal een groen labeltje, omdat we daardoor geen plastic flessen meer zouden weggooien. Dat labeltje willen we graag zelf ook. Een publiekelijke slok nemen uit je Dopper staat gelijk aan zeggen 'ik douche maar 20 seconden!' of 'ik heb mijn verwarming weggedaan sinds 2011, voor de poolkappen!' Nu drinken de meeste Nederlanders alsnog constant koffie to go en hebben we op station toch vaak zin in een samengeperst AH fruitsapje, dus zo milieubewust zijn we nou ook weer niet. Ondertussen ligt dat duurzame kraanwater gewoon weg te rotten in je Dopper.

Wat de fuck kun je hiervan leren?

Aangezien 'ie zo fluoriserend is, zal het niet lang duren voor onze ouders 'm spotten en rap hun telefoonhoesjes openklappen om er ook een te bestellen. Met andere woorden: tegen de tijd dat de buffettafel op je familiedag gevuld is met de Doppers van al je tantes, is de trend allang voorbij. Dit gevaarte zal dan, net zoals Wordfeud en Facebook, langzaam uit je leven verdwijnen.