Wie is toch die onnodig botte doorbitch?

Beeld: Hanna Whittle

Wie kent haar niet, de doorbitch die bepaalt of jij fabulous genoeg bent om haar clubje binnen te gaan? Deze ambtenaar van de nacht voelt zich veel machtiger dan ieder ander individu en daarom bepaalt ze of jij waardig genoeg bent voor dit overhypte feestje.

Maak kennis met de heks van de club:

Waar herken je haar aan?

Ze draagt een extravagante jas bedekt met een dikke laag - hopelijk - nepbont. Balancerend op haar hoge stiletto hakken en gaat gekleed in d'r vlekkeloze perfecte 'vintage' outfit. Maar onder deze façade schuilt een oppervlakkige vrouw met een uitgesproken kledingstijl. Ze is alleen maar aangenomen om het aantal gekochte volgers op haar Instagram, d'r jukbeenderen en haar dj-vriendje. Terwijl haar kattenogen je van dichtbij scannen op een vorm van perfecte symmetrie, prikt ze met haar te lange wimperextensions gaatjes in je voorhoofd. Daar sta je dan. Jezelf druk te maken of ze je naar binnen laat.

Hoe gedraagt zij zich?

Met een ego groter dan de rij waar jij in staat negeert deze meid jou ongenadig hard, maar hoort wel alles wat je zegt. Zeg of draag je iets wat haar niet zint dan kan je fluiten naar je clubavond. Heeft je overhemd een kraagje? You're out! Op het dragen van Adidas Superstars staat een NO ENTRY BITCH. Ze zal je minachtend aankijken en met een achteloos handgebaar wegwuiven zonder ook maar één woord aan je vuil te maken. Pijnlijk! Ze ziet zichzelf als een nightlife-icoon die met haar glitterscepter over het nachtleven zwaait. Maar het enige wat ze eigenlijk doet is een nacht lang verveeld in de vrieskou staan terwijl ze mensen binnen laat of weigert. Uiteindelijk is zij ook maar een doodnormale meid die leeft in haar eigen sprookje, tot ze 50 is en iedereen haar uitkotst vanwege haar egocentrische karakter.

Wat doet zij overdag?

Ze schept graag op over dat secundaire modellenwerk dat ze doet. Ze is ontzettend lovend over het uitdelen van samples voor Coca Cola en het serveren van hapjes in de Heineken Experience waar ze host garderobejuffrouw is. Ze knipt en plakt af en toe wat bij op het AMFI of loopt stage bij een geestdodend PR-bureau. Als ze niet meer studeert, werkt ze overdag in een duur klein boetiekje in De 9 Straatjes. Zo'n eentje waar je 826 euro aftikt voor een satijnen pochet. Haar Instagram vult ze met oneindig veel modellenfoto's geschoten met de zelfontspanner en bestookt je eeuwig met het promoten van feestjes. Waar zij dan voor de deur staat om over het lot van je uitgaansavond te beslissen. In ruil voor een mager uurloontje en een seksverzoek van rijke Russische miljonair die in de rij staat.

Waarom zijn we allemaal toch zó overdreven aardig tegen haar?

Omdat je - simpele ziel dat je bent - om onverklaarbare reden vatbaar bent voor haar autoriteit. Je bent er op dat moment van overtuigd dat de rij waarin je al uren staat toegang verschaft tot de coolste plek op aarde. Misschien geef je het niet graag toe, maar uiteindelijk wil je gewoon opscheppen over je aanwezigheid op dat toffe feestje met een video in je Instagram Story. Ze creëert dus een exclusiviteit waar je stiekem op geilt en daarom ben je bereid om elk weekend al je principes overboord te gooien. Dus, heb je nog lijst?