Zo ga je als donker persoon om met de vooroordelen die over je bestaan

Tijd om even wat schrijnende vooroordelen over donkere mensen uit je kop te stampen.

Het n-woord

Aangezien het leegroven van heel Afrika nog niet genoeg was, houdt de blanke man zich tegenwoordig ook bezig met het toe-eigenen van zwart taalgebruik. Vooral één woord is erg gewild: het n-woord. Blanke mensen kunnen je zonder moeite uitleggen wat hypotheekrenteaftrek inhoudt, maar snappen nog steeds niet waarom ze het n-woord niet mogen zeggen.

Aan de ene kant herinnert het woord aan de slavernij, en gebruiken veel mensen het woord absoluut niet, zoals Oprah. Aan de andere kant hebben veel zwarte mensen de betekenis van het woord veranderd door het te gebruiken om liefde en waardering te uiten, zoals Jay-Z. Dus wat doe je als een ariër dit tegen je zegt? Alleen je hoofd afkeurend schudden is niet voldoende. Dan volgt namelijk altijd hetzelfde riedeltje:

"Jullie gebruiken het toch ook? Waarom mogen wij dat dan niet?"

Maar hier is een geschikt weerwoord:

"Oké, prima! Jullie krijgen het n-woord, maar dan ook etnische profilering door de politie, racisme bij sollicitaties en mensen die de hele tijd je haar willen aanraken."

Handen in je kapsel

Je hebt dit al honderden keren meegemaakt. Je staat ergens iets te doen en ineens is daar een Jolien of Marjolijn die haar ogen niet van je afro kan houden. Begrijpelijk, want je zorgt er goed voor. Als je even niet oplet, gebeurt het weer: een roomblank handje penetreert je afro diep.

"Wow voelt echt lekker dit."

Genoeg is genoeg. Deze keer ga je dit brutale mokkel een koekje van eigen deeg geven. Terwijl ze in je haar graait, graai jij in haar tas. Om precies te zijn in haar portemonnee. En dan zeg je:

"Wow voelt echt lekker dit."

Een proefritje op een zwarte vrouw

"Ik heb nooit eerder een donkere vrouw gehad... wel altijd benieuwd naar geweest, hehehe."

Voel je niet gevleid als je dit hoort, babygirl! Je bent geen exotisch gebruiksartikel dat alleen maar bestaat om de fetisj-fantasie van deze Remco uit te laten komen. Wil je hem een koekje van eigen deeg geven? Kijk hem verleidelijk aan en zeg met geile stem:

"Ik heb al een tijdje niemand ebola gegeven... wel weer zin, hehehe."

Een verzonnen gebrek aan stiptheid

Veel witte mensen hebben een inwendige alarmklok, die als een gek gaat piepen als iemand met wat meer kleur te laat is. Deze brutale persoon weet zogenaamd alles over iedereen met een kleurtje en een druk schema. En dan zeggen ze:

"Waarom komt jullie soort altijd te laat?"

Verspil hier niet te veel woorden aan. Deze wedervraag is alles wat je nodig hebt:

"Waarom komt jullie soort altijd te laat op de beat?"

De grote-pik-obsessie

Een heel opportunistisch iemand heeft het gehele witte, vrouwelijke geslacht wijsgemaakt dat elke donkere man een monsterpik heeft. Bereid je als je géén enorme piemel hebt daarom voor op een leven vol stigmatisering. Want de blonde chick die je je slaapkamer in weet te lokken zal in tranen van ongeloof uitbarsten als de komkommer een augurkje blijkt.

Maar ook hier is een simpele oplossing voor. Bespaar jezelf constante vernedering door altijd in dit shirt naar de club te gaan: