Zo bestel je een gerecht met een domme naam zonder te sterven van schaamte

Wie erop zit te wachten weet niemand, maar steeds vaker bevatten menu's domme gerechtnamen die wij (onschuldige, betalende klanten) moeten uitspreken. Weten ze dan niet hoe gĂȘnant het is om een 'Roergebied' te bestellen als je gewoon zin hebt in een geklutst ei? Waarom haten deze horecagelegenheden hun klanten? Snappen ze niet dat zo'n naam uitspreken hetzelfde voelt als in je nakie je eigen Google-zoekgeschiedenis voorlezen?

In elk geval, hier zijn een paar beproefde tips om met deze situaties om te gaan.

1) Doe alsof je niet kan lezen

"Hey sorry ik ben blind, maar hebben jullie een stuk verse appeltaart?"

"Ah je bedoelt de WhatsAppel?"

"Ik ben trouwens ook doof, maar wil je me geven waar ik om vraag? Bedankt schat."

2) Omzeil het (zoals je doet met al je problemen)

Als je in de omschrijving van het product ziet staan dat het een geitenkaassalade is, bestel dan gewoon een geitenkaassalade. Maar pas op! De serveerster gaat dit sowieso niet pikken. Ze gaat je namelijk vragen of je soms de Gekkigeit bedoelt, met een blik die lijkt te schreeuwen: 'Zo makkelijk kom je hier niet van af.' Maar laat je niet kennen. Blijf rustig, en sus de situatie door haar bevestigend toe te knikken of kalmpjes in het gezicht te steken.

3) Pas op voor valsstrikken

Horecagelegenheden met ~grappige~ namen op het menu zijn erop uit om je helemaal kapot te maken. Vergeet dat niet. Dus je komt niet zomaar weg met een makkelijke uitweg als mompelen. Als je dat doet gaat de serveerster sowieso 'Ik versta u niet!' roepen, waarna iedereen in het etablissement zich nieuwsgierig in jouw richting zal draaien om te luisteren naar hoe jij een ijsje bestelt. "Een Lik en Simon alsjeblieft," hoor je jezelf vervolgens zeggen, terwijl je bidt dat de hel zich onder je voeten opent en je naar beneden zal worden gesleurd door een hongerige tong van vuur.

4) Omarm het

Uiteindelijk is het gewoon het makkelijkst als je niet zo moeilijk doet en zonder gezeik meegaat in deze trend. Want hoe vreselijk is het nou eigenlijk dat je Sweet Cheesus moet zeggen als je zin hebt in een broodje kaas? Is dat dan echt zo erg? Nee toch? WAT ZEG JE? "NEE"??! DIT WAS EEN TEST! HET IS WEL DEGELIJK ERG! JE BENT EEN VERRADER! WE MOETEN HIER TEGEN VECHTEN! STEUN HET VERZET EN STAY STRONG!