"Hé ga eens naar YouTube? Dit filmpje moet je echt even zien."

Dit is een verschrikkelijke situatie. Voor je het weet zit je een filmpje te kijken van 8 minuten lang, terwijl je aandacht alleen maar is gericht op de tijdsbalk onderaan.

Nog heftiger: degene die vond dat je het filmpje "echt even moet zien" is aan het meekijken, en kijkt bij al zijn persoonlijke hoogtepunten naar je gezicht om te zien wat jij ervan vindt. Zodat je ook nog eens je best moet doen om op de juiste momenten een passende reactie te neppen. En als je te hard lacht of praat, krijg je een 'Shhh, let op, het volgende stukje is ook mooi.'

Wat een rotstreek is dit zeg. BAH!

Iets zeggen als "Ik heb daar geen zin in" is net zo moeilijk als de begrafenis van je zus met deze reden afzeggen. Maar geen paniek: zo smoor je dit gedrag in de kiem.

1) Zorg voor afschrikwekkende zoektermen

Als je de y van YouTube intikt in je browser, moeten er zoektermen tevoorschijn komen waardoor de persoon die naast je is komen staan onmiddellijk bij je weg wil. Hier is wat inspiratie:

2) Doe een tegenvoorstel

Zodra er wordt gesuggereerd om een filmpje op te zoeken, roep je 'Ohhhh nee IK heb een filmpje dat JIJ moet kijken!' Zoek vervolgens op YouTube naar 10 Hours Rain and Thunder Healing Ambient Sounds for Deep Sleeping Meditation Relaxation Spa, zet die aan en leun achterover met je armen over elkaar. Wacht geduldig tot de ander verward van je wegloopt, en hopelijk ook beledigd.

3) Veins een telefoontje

Zodra de vraag "Hé ga eens naar YouTube?" valt, graai je direct naar je smartphone, en zet je deze kordaat tegen je oor. Laat vervolgens een zware stilte vallen en zeg iets wat de persoon naast je meteen zal afschrikken. Suggesties:

  • Het maakt me niet uit dat de vlam is overgeslagen van de pan naar de gordijnen, ik moet nu even van iemand een YouTube-filmpje kijken, mama.
  • Ah, mijn bestelde varkenskoppen zijn binnen? Mooi zo. Kunt u deze laten bezorgen bij vluchtelingenopvangcentrum De Klomp?
  • Oh dokter, dus mijn gonorroe is besmettelijker dan gedacht?

Je kan dit. 👍