Wat als we in een D66-dictatuur zouden leven?

Beeld: Marijtje Berghuis

Hoe zou Nederland eruitzien als D66 in zijn eentje over ons land zou heersen? Lees en huiver.

 1. Het assortiment van snackautomaten wordt uitgebreid met een smakelijke euthanasiepil voor momenten waarop het je allemaal te veel wordt, zoals een uitgevallen trein in de spits of iemand die links stilstaat op de roltrap.

 2. Iedereen die 24 uur lang een duidelijk en consistent politiek standpunt heeft, moet geopereerd worden zodat hij geen ruggengraat meer heeft.

 3. Peuters moeten verplicht lid worden van De Correspondent, zodat ze al op vroege leeftijd Correspondent-linkjes naar andere kids kunnen doorsturen met als caption 'Belangrijk leesvoer voorbij de waan van de dag!'

 4. Nederland wordt Europa: alle Nederlandse vlaggen worden op de brandstapel gegooid en Nederland wordt omgedoopt tot de Republiek Brussel-Noord.

 5. Alle PVV-stemmers moeten verplicht hun iPhone aan een ondankbare vluchteling geven.

 6. Mensen die een vraag beantwoorden met een ongenuanceerde, abrupte 'ja' of 'nee' zonder eerst een uur om het antwoord heen te draaien krijgen midden in de nacht bezoek van Alexander Pechtold die op hun gezichten gaat zitten.

 7. Mensen die een vraag beantwoorden met 'enerzijds is dat een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, anderzijds valt er echter ook iets te zeggen voor een andere zienswijze' worden beloond met een leven lang high tea en D66-groene pistache macarons.

 8. Geert Wilders wordt ontvoerd naar een progressief martelkamp waar hij vastgebonden in een stoel naar de tekst 'Islam is vrede' moet luisteren tot hij niks anders meer kan denken.

 9. Als Thierry niet oppast moet hij naar een ander donker kamertje in hetzelfde martelkamp, waar hij de tekst 'Vluchtelingen welkom' moet reciteren. Of nog erger: 'Ik ben feminist'.

 10. Mensen die langer dan acht uur slapen, kunnen wakker worden met vermiste organen.

 11. Pia Dijkstra wordt minister van Vermiste Organen en bepaalt wie zijn orgaan terugkrijgt aan de hand van of je gezicht haar aanstaat.

 12. Er komt een wet die witte Nederlanders verplicht een moslima met hoofddoek in het wild een aai over haar bol te geven.

 13. Er wordt een nieuwe nationale dans geintroduceerd genaamd 'De Pechtold' waarbij je de hele tijd 180 graden moet draaien met je kont.

 14. Alle atheïsten gaan naar de hemel, waar non-stop Zondag met Lubach reruns afspelen. Wie naar links of rechts afslaat, belandt in de hel.