Wie is toch die VVD-stemmende gozer die zo graag lacht om zijn eigen grappen en wereldproblematiek?

Beeld: Hanna Whittle en Nathan Stuger

In zijn top drie van 'gaafste dingen ooit' staat bij de jonge kerel die op de VVD stemt op nr. 1: hijzelf. Op de tweede plek staat hij nog een keer. Op een gedeelde derde plek staan hij en 'de superieure Westerse cultuur'. Met die cultuur bedoelt hij dan met roze glitter cowboyhoed en boa in een plas bier staan kedengkedengen tijdens een Guus Meeuwis concert.

De jonge liberaal is vol van zichzelf en accentueert dat al op vroege leeftijd met een door Heineken gesponsord welvaartsbuikje. Vol waarvan allemaal? Lees snel verder.

Hij is nooit te beroerd om een bedelaar iets te geven, en met iets bedoelen we een preek

Je hebt mensen die een bedelaar iets geven, mensen die niets geven en de VVD-gozer. Hij trakteert bedelaars - mocht hij die eens in het jaar per ongeluk tegenkomen als hij zich buiten zijn normale, gewone Nederlandse wijk begeeft - op een uur lang 'ik werk toch ook gewoon'. Tegen de tijd dat hij klaar is, kan de arme bedelaar - junkie of niet - aan niks anders meer denken dan een shot heroïne. De VVD'er gelooft heilig dat armoede een keuze is. Je kan, net als hij, toch ook gewoon geboren worden in een twee-onder-een-kapwoning met volle spaarrekening?

Hij wordt helemaal para van hashtags als #BlackLivesMatter of #MeToo, omdat het een keertje niet over hem gaat

De liberale bink is een principiële verdediger van het vrije woord voor iedereen: iedereen behalve feministen, antiracisten en alle andere malloten die een hetze tegen de witte man voeren. Seksisme en racisme zijn volgens hem van alle tijden, gewoon effe je schouders eronder en niet zo zeuren. Hij zeurt toch ook niet over vrouwen in het verkeer? Bovendien zijn er grotere problemen in de wereld, zoals 130 kilometer per uur kunnen rijden over de snelweg in plaats van 120. Daar bespaar je toch al gauw een paar minuten mee als je flink moet doorkarren om op tijd te zijn om meneer Chung in Ik Hou Van Holland uit te lachen.

Hij vindt tasjesdieven paupers, maar draait zijn hand niet om voor bakken gratis geld van anderen

Man, man, man, wat gaat de jonge VVD-stemmer over z'n nek van 'uitkeringstrekkers' en 'subsidievreters'. Je hand ophouden bij de overheid? Dat is voor losers. Hij zou zijn vader eigenlijk ook moeten aanspreken op die dikke hypotheekrenteaftrek villasubsidie die hij krijgt, maar hij is druk, druk, druk met netwerkborrels. Een nog grotere loser vindt hij je als je een straatcrimineel bent. Voor dat wisselgeld risico lopen? Als je het doet, doe het goed. Neem een voorbeeld aan de VVD-politici, waar hij zo tegenop kijkt. Zij weten tenminste miljoenen aan belastingfraude weg te moffelen als 'een onschuldige vergissing'.

Hij schrikt elke nacht badend in het zweet wakker van het klimaat: het belastingklimaat

Er gaat geen dag voorbij zonder dat de VVD'er jankt over de belastinghel die Nederland is. Je kunt geen normaal gesprek met hem voeren zonder dat hij in de zo door hem gehate slachtofferrol schiet. Jij: 'Alles goed?' Hij: 'Gvd, wat denk je zelf man met al die kutbelastingen?' Jij: 'Lekker weertje hè?' Hij: 'Ja, in Syrië misschien, waar ze onze belastingterreur niet hebben!' Best gek. Normaal gesproken vindt hij dat je moet ophoepelen uit dit gave land als het je hier niet bevalt. Waar wacht je op Yung Liberal? Daar is het gat van de deur.

VIND JE OOK LEUK:
Wie is toch die vriend die NOOIT geld heeft?