Dit is waarom heel Nederland die doodsaaie Deus-pet draagt

Beeld: Hanna Whittle

Niet te missen in het Nederlandse straatbeeld, en eenmaal vastgelegd op je netvlies, zullen ze je tot in den treure achtervolgen. Niemand kan nog zonder het meest uitgemolken petje van Nederland: De Deus-pet. Behalve als zonneklep tegen de 24/7 schijnende en afschuwelijk felle zon in Nederland, wordt de pet nu ook al ingezet als ultimate lifehack.

Net ook €35,- aan dit rotpetje uitgegeven? Dit kan je er dus mee doen:

1) Gebruik hem bijvoorbeeld eens als last minute cadeautje voor die onzekere vriend zonder persoonlijkheid. Misschien kan ‘ie hem mooi combineren met z'n Levi’s shirt, ripped skinnyjeans en Adidas Superstars?

2) Of gebruik hem als poepschepje voor de kattenbak. Als je een beetje fatsoen in je ziel hebt, zorg er dan wel voor dat je kat dit niet ziet. Dat zou een respectloze zet in jullie verstandhouding zijn.

3) Gebruik hem als ruime asbak op feesten en partijen, maar kijk uit dat het synthetische ding niet affikt.

4) Gebruik hem bijvoorbeeld als je je vriendin zat bent en haar snel en effectief wilt dumpen.

5) Gebruik hem om naar Lil Kleine te gooien als je zin hebt om hem even goed te jennen en toevallig geen biertje bij de hand hebt.

6) Gebruik hem om je drugswaar onder mee te smokkelen naar een feest, geen enkele beveiliging die aan dat armzalige petje durft te komen.

7) Of gebruik hem om donaties mee te vangen als je je vriendengroep weer eens bijpraat over je verdrietige financiële situatie na het aanschaffen van dit domme hoofddeksel.