Je moeder was vroeger zo streng omdat een demoon haar in z'n macht had

Je moeder waarschuwde je vroeger voor van alles en nog wat. Goed kauwen! Voor zessen thuis zijn! Lief zijn tegen je broertje! Zuchtend deed je het. Maar wist je dat je moeder zo streng was omdat ze voor al die keren dat jij ongehoorzaam was, werd gestraft door een demoon die alleen zij kon zien?

Moeders maken daar geen al te groot punt van, wat cool is. Ter ere van Moederdag willen we nu toch even bekend maken wat je je moeder al die jaren hebt aangedaan toen je ongehoorzaam was. En hoe dankbaar je haar zou moeten zijn. O, en als je voortaan een moeder ziet die heel bezorgd of vermoeid kijkt, weet je waar het aan ligt.

“Strik je veters!”

Veters strikken is een mystiek ritueel dat ervoor zorgt dat een duivelse dimensie gesloten blijft. Door die strik dus. Iedere keer dat jij zonder veters te strikken in je schoenen liep, lokte de demoon een een afschuwelijk monster naar onze dimensie, die je moeder dan moest verslaan, terwijl jij SpongeBob aan het kijken was. Hoeveel pijn jij je moeder wel niet hebt bezorgd door al die keren dat je je veters niet strikte. Dit is overigens ook de reden dat je geen schoenen met klittenband mocht: schoenen met klittenband zetten het portaal naar die huiveringwekkende nachtmerrie-dimensie vol afschuwelijke monsters wagenwijd open.

“Doe je jas dicht!”

Steeds als jij je jas niet dicht deed, gaf de demoon stukjes van je ziel mee aan allerlei geesten. Je moeder moest die dan weer bij elkaar sprokkelen voor je. Geesten hebben de neiging om nogal all over the place te zijn, dus dat kon soms wel een tijdje duren. Zelf heb je er trouwens niet al te veel last van als je een stukje ziel mist (het zorgt er alleen voor dat je soms irritante dingen op social media zegt).

“Eet je broodkorstjes op!”

Broodkorstjes zijn voor kinderen taai en niet zo lekker, maar je moeder pestte je niet toen ze zei dat je die krengen moest opeten. De korstjes symboliseren namelijk een natuurkracht van verbondenheid door dik en dun. En als jij de korstjes liet liggen, zorgde de demoon ervoor dat papa vreemdging.

“Gebruik een onderzetter!”

Sommige mooie, dure tafels krijgen lelijke kringen als je kopjes met hete thee of koffie erop zet. Het is niet meer dan normaal dat je moeder zuinig was op haar spullen. Echt lullig dat je dat niet begreep toen je vier was.