Check deze oude brochure van toen De School nog een school was

Je zou bijna vergeten dat de Amsterdamse nachtclub De School vroeger daadwerkelijk een school was, en dat kinderen vroeger het alfabet leerden op de plek waar jij nu ladderzat je vriendje aftrekt. Maar zoveel is er nou ook weer niet veranderd. Kijk maar naar deze brochure van De School van een paar jaar geleden.

Het lespakket

Het lesmateriaal is zeer gevarieerd. Zo leert uw kind de bouwstenen van de hoofdstedelijke ravefashion onder de knie te krijgen, hoe je iemand terugvindt in een donker zweethol en welke vogels je kunt horen fluiten als je om 7 uur 's ochtends over het schoolplein zwalkt. Alle lessen worden in het Duits gegeven vanwege onze ongezonde, afgoderige kijk op Berlijn.

Het deurbeleid

We kunnen per semester natuurlijk maar een X aantal kinderen kwijt in ons gebouw. Kinderen die aan het begin van het schooljaar een grote bek hebben aan de deur, Arabisch ogen, te gewoontjes zijn gekleed of met een groep van alleen jongetjes naar school zijn gekomen, kunnen geweigerd worden. Zo blijft alleen de harde kern over, die écht komt om te leren. Provinciale peuters hoeven niet eens te proberen om naar binnen te komen.

Achter de meester staan

Als de meester een leerling aardig vindt, dan mag deze achter hem gaan staan terwijl hij zijn werkzaamheden verricht. Er gelden hier wel bepaalde regels. Het kind moet altijd genoeg ruimte overlaten voor de meester om z'n werk goed te kunnen doen. En een pakje Capri-Sun mag NOOIT neergezet worden in de buurt van de dure boeken!

Geen foto's

Als kinderen foto’s maken van de rekensommen die de meester op het krijtbord schrijft, worden ze direct aan hun armpjes opgetild en op het schoolplein gesodemieterd. School moet je voelen, je moet het leven, je moet het ademen. Je moet opgaan in het moment. Dat kan natuurlijk niet als jij alleen bezig bent met vastleggen. School is niet alleen lessen volgen. It’s a way of life.

Kleuters worden nieuwe Randstedelijke dj’s

Omdat er in Amsterdam veel te weinig (amateur)dj's zijn, krijgen de kinderen ook les in het inpluggen van usbsticks, opstarten van Spotify en vullen van middelgrote feestcafés. Met behulp van een divers lesplan leren de kinderen om te gaan met publiek dat verzoeknummertjes wilt horen, verschillende opzwepende bewegingen met de arm, de etiquette van backstageseks en het kiezen van een killer dj-naam. Alliteraties en woordgrappen doen het erg lekker bij diepgewortelde School-gangers. Tom Trago, Job Jobse en iconische hekkensluiter Gerard Raven zijn enkele voorbeelden hiervan.

Kinder-FOMO

De School is niet verantwoordelijk voor de sociale druk die bij kinderen ontstaat. Kleuter Storm (4) vertelt: “De Fear Of Missing Out was nog nooit zo real onder kleuters. Laatst kon ik een heel weekend niet op Snapchat zitten omdat iedereen die mocht overblijven de set van Cinnaman zat te livesnappen terwijl ik thuis met m'n moeder een bammetje moest eten. Ik heb me nog nooit zo kut gevoeld.”

Hecht u ook waarde aan een rijk sociaal leven voor uw kleuter, waarbij hij of zij elke maandagochtend weer goed voelt dat er geleefd is? Vraag dan hier een inschrijfpakket aan.