Zo loop je zonder schuldgevoel een daklozenkrantverkoper voorbij

Langs een daklozenkrantverkoper lopen gaat altijd samen met een schuldgevoel, zelfs als je dat blad elke maand braaf koopt. Hier zijn een paar handige manieren om zonder enige schaamte door te stappen als je boodschappen moet doen.

Leid af 🔥

Creëer een afleiding voor de verkoper, zodat je ongezien langs kunt glippen met je laffe persoonlijkheid. Dit kan iets alledaags zijn, zoals het omver duwen van een langsfietsend kind. Maar je kunt ook voor iets explicieters gaan, zoals het in de fik steken van een geliefde buurtboom, of een langdurige domino van geparkeerde scooters in werking stellen.

Wees romantisch 👫

Wacht op de straathoek tot je iemand anders een daklozenkrant ziet kopen. Zodra de transactie voltooid is ren je snel op de koper af en pak je zijn of haar handje vast, zodat het lijkt alsof jullie een stelletje zijn dat samen de daklozenkrant heeft gekocht. Het kan wel even duren voordat je iemand een daklozenkrant ziet kopen, dus zorg dat je iets hebt tegen de verveling, zoals een boekje met Zweedse raadsels. Of koop een daklozenkrant zodat je iets te lezen hebt.

Maak indruk 😬

Probeer bij de daadwerkelijke aanschaf van je maandelijkse daklozenkrant een onuitwisbare indruk achter te laten, zodat de verkoper je hierna direct zal herkennen: "Oh die meid heeft al een krant bij me gekocht, aangezien ze zichzelf daarna liet struikelen en haar tand brak tegen de automatische schuifdeur." Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld, en ik wil niet zeggen dat je je tand MOET breken, maar waarom vind jij jouw gebitskwaliteit eigenlijk belangrijker dan een schuldgevoel dat drie à vier seconden blijft hangen? Wat is er mis met jou?

Wees gluiperig 🏃

Wacht voordat je de supermarkt betreedt tot er iemand anders naar binnen gaat, en loop dan heel gluiperig rechtstreeks achter die persoon aan. Dit werkt vooral als het iemand is met een grote rug. Je kunt ook wachten op iemand met een extra wijde jas, waar jij je tijdens het betreden van de winkel moeiteloos in kunt verbergen. Zorg dat er ook genoeg ruimte is voor dat schijterige karakter van je.

Ga undercover 🕵

Ga zelf verkleed als daklozenkrantverkoper. Houd de negen issues van deze maand die je al thuis had liggen stevig onder je arm geklemd, loop met een zelfverzekerde tred de supermarkt in en geef je collega-verkoper een erkennende knik van het hoofd. Mocht hij je aanvliegen omdat je je op zijn territorium begeeft, dan heb je in elk geval een spannend verhaal voor tijdens het kerstdiner. Heel veel succes!