Wie is toch die idioot die de coronamaatregelen vergelijkt met de Holocaust?

Tijdens de coronapandemie zijn er behoorlijk wat bizarre dingen gezegd en gebeurd. Theekransjes op het Museumplein en lekker spetteren onder een waterkanon van de ME. Dat moeten allemaal kunnen. Maar wat niét kan is de coronapandemie vergelijken met de Holocaust.

Waar komt deze gek vandaan?
Normaliter uit een tamelijk racistische totaal witte middenstands buitenwijk of een middelgrote inhoudsloze stad als Zoetermeer. Hij heeft een lekkere Vinexwoning en stemt op Führer Baudet. De vrouwelijke variant is juist een echt stadstype dat haar midlifecrisis wil vergeten. Voor het nieuwe normaal kon zij haar vriendinnen nog elke dag zien om een glaasje rood mee te delen. Nu staat ze elke zondag ostentatief wat willekeurige shit over Rutte en ‘de gevangen bevolking’ te schreeuwen op een plek waar het niet mag, bij voorkeur in Amsterdam.

Waar staat deze mafklapper voor?
Vrijheid. Heel veel vrijheid. Vrij zijn om overal te zeggen wat je wil. Vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Vrij zijn in het schijt hebben aan het zorgpersoneel omdat jij gewoon wil zuipen in een bar. Vrij zijn om mensen hun ‘muilkorven’ af te rukken in een supermarkt. Dat is echte vrijheid.

Wat wil deze fantast bereiken?
Het nieuwe normaal moet doorbroken worden, natuurlijk. Uiteindelijk moet er een soort anarchistische samenleving ontstaan waarin iedereen zo vrij mag zijn om welke politicus dan ook van een flatgebouw te donderen. Het zijn toch allemaal pedofielen. Als alle regels weg zijn en iedereen boven de 62 morsdood is, pas dan leven we weer in een eerlijke wereld.