Waarom bestaat de CoolCat anno 2018 nog?

Beeld: Hanna Whittle & Marijtje Berghuis

Je zou verwachten dat de CoolCat, met haar misplaatste grappen en seksueel getinte teksten op hun kleding, wel overleden zou zijn. Zo ongeveer toen je ook je roze flip phone bij het grofvuil gooide, maar niets is minder waar. De CoolCat is springlevend. Waarom tho? We gingen langs bij dit jeugdtrauma in de Kalverstraat.

 • Als je graag verlaten panden of plekken wil bezoeken, zijn er genoeg leukere opties dan een CoolCat-winkel. Denk aan Tsjernobyl, een concert van Dio of het industrieterrein van Delfzijl.
 • Wanneer je de CoolCat binnenloopt met het idee hier te gaan winkelen krijg je last van een verhoogde kans op 'gebrek aan mensen die nog met je om willen gaan.' Houd daar rekening mee!
 • Zelfs de gepeste Tessa, die bij jou in havo 2 vaak aan het janken was, heeft al jaren geen voet meer gezet in deze verlaten toko. Tessa heeft inmiddels een leven!
 • Tessa is inmiddels model en bekend over de hele wereld. Wat het stoppen met het bezoeken van de CoolCat wel niet kan betekenen voor een mensenleven! Be like Tessa!
 • Als zelfs Jim, Jamai, Kim-Lian van der Meij en Yes-R, die letterlijk op CoolCat karikaturen lijken, zich te goed voelen om CoolCat kleding te dragen, waarom zou jij je dan niet te goed voelen?
 • De muziek die wordt gedraaid in de CoolCat-filialen van De Gebroeders Ko, The Partysquad en Cascada, past beter thuis op het huisfeest van de net 30 geworden Floor waar zijzelf de enige gast is. Floor werkt bij de CoolCat.
 • CoolCat is de kern van opgekropte woede voor iedereen die heel boos wordt van slechte woordgrappen. Teksten als 'Fork You', 'Better 1 Vodka in the hand than 10 in the air' en 'I do-nut like you' zijn teksten waar zelfs Badr Hari een slappe van krijgt.
 • Er zijn tegenwoordig genoeg winkels waar het hele assortiment bestaat uit shirts in neonkleuren en glitters. Zoals ongeveer elke feestwinkel die overuren draait vlak voor carnaval. Misschien moet CoolCat Noord-Brabant binnenkort ook wat fopsnorren en reuze babysuits aan het assortiment toevoegen.
 • De grootste leugens van deze planeet worden verspreid op www.coolcat.nl. Een webpagina waar ze bijvoorbeeld claimen te weten 'wat er trendy is op het schoolpein en bij jouw sportclub'. Ondertussen gebruiken ze de woorden 'stoer' en 'supertof' op hun website. Dat zegt wel genoeg over hoe 2018 de CoolCat zelf is.
 • De modellen op jullie site dragen badslippers. Ze dragen badslippers. Ze... laat maar.
 • Dit staat letterlijk op de CoolCat website: 'Guys er is weer een nieuwe trend and we love it! Deze trend is stoer en ook nog eens super handig, we’re talking about bumbags ofcourse. Maak elke outfit instantly stylish met deze badass tas.' Hoe werkt dit? Des te meer Engels, des te gelikter je overkomt? Des te meer CoolCat, des te minder vrienden?
 • Welke gek laat zijn achtjarige kind nou rondlopen in bedrukte shirts met naakte vrouwen, piemelachtige schepsels en de kleur chemisch afval? Dan kun je ze net zo goed opvoeden met sigaretten om aan te zuigen in plaats van borstvoeding.
 • En, alleen al de naam CoolCat schreeuwt dat deze winkel bedacht is door iemand die absoluut geen idee heeft wat goede winkelnamen zijn. PurplePenis, BastogneBlue en SwallowSwag klinken toch ook gewoon heel lame? Al passen ze wel goed bij het imago van deze winkel.