Wie is toch die doorsnee meid die Communicatie studeert?

Beeld: Hanna Whittle en Nathan Stuger

Van alle 180.000 nutteloze studies die er bestaan, springt Communicatie er toch wel echt bovenuit. Het blijft bijzonder dat er een studie bestaat die honderden uren weet te vullen met 'het overbrengen van een boodschap'.

Wie is toch dat doodnormale Communicatie-meisje en wat is haar probleem?

Hoe herken je haar uit duizenden andere studenten?

Niet. Ze ziet er exact hetzelfde uit als alle andere 17-jarige basic bitches van haar opleiding. Ze huppelt door de hogeschool met haar grijze Fjällräven rugzak, rode Dopper en oversized spijkerjas met studs van de Zara. Ze sleept een MacBook Air mee, inclusief marble cover, waar ze illegaal Photoshop op heeft gedownload. Zo kan ze de hele dag selfies bewerken voor haar Instagramfeed met behulp van YouTube tutorials. Na school gaat ze graag een 'hapje eten met de meiden' bij fabriekslasagne-keten Happy Italy. Daarna doen ze nog 'lekker een wijntje' en halen ze een stapel plastic bekers en fles Hugo bij de Jumbo voor €1.99. Funday! <3 Oh fuck, heb je toch een gedetailleerde beschrijving van d'r gekregen.

Waarom is ze ooit Communicatie gaan studeren?

In één van haar tachtig reflectieverslagen kwamen we deze legit redenen tegen:

  • Ze is net niet gemotiveerd genoeg voor een studie waar je wel wat aan hebt, maar ook weer net niet creatief genoeg voor een leuke studie.
  • Haar grote inspiratiebronnen zijn Queenofjetlags en Monica Geuze, want 'Communicatie is toch gewoon iets met media ofzo?'
  • Er is haar van te voren niet verteld dat ze de hele dag verplicht SLB-lessen moet volgen.
  • Haar grote droom: een stageplek bij BNNVARA. Zodat ze de sidekick van Tim Hofman kan worden en net zo laid back als Emma Wortelboer door het leven kan gaan. Of gewoon een keer tongen met Kim Feenstra op de voorkant van de LINDA.
  • Ze begon ooit zelf met een waarbenjijnu.nl reisblog tijdens haar eindexamenreis van acht dagen naar Salou. Haar lezers (lees: haar moeder, oma en achtertante) vonden dat ze dit zo leuk deed dat ze wel journalistiek MOEST gaan studeren. Maar dat bleek toch net wat te hoog gegrepen toen ze in een studiegids las dat je dan ook echt onderzoek moet gaan doen enzo. Dan maar Communicatie.

Wat gaat ze hier in godsnaam mee doen de rest van haar leven?

Vloggen! Yeah! Het liefst leert ze op school hoe ze elke ochtend tegen een camera zegt dat ze WEER niet in haar slaap is overleden. Helaas heeft ze alleen af en toe wat vrij lastige vakken gehad als 'Facebook tekstje schrijven', 'Presenteren voor Dummies' en 'Hoe zorg ik dat ik later mijn gas/water/licht kan betalen met een opleiding waar ik niks aan heb?' Uiteindelijk is ze de rest van haar leven voor minder dan het minimumloon tweets aan het bedenken voor een tandartspraktijk waar alle mannen 50+ zijn en een tia krijgen van het woord 'social media'. We smell money!

VIND JE OOK LEUK:
De 8 fases waar je doorheen gaat als je denkt dat je een gore SOA hebt