Leer nu om zo intens te chillen dat je leven er beter van wordt

Mijn naam is Omar en ik bekleed een hoge functie in de chillsector. Mijn succesverhaal is er één die duizenden mensen al heeft geraakt en gemotiveerd om minder serieus met hun leven om te gaan. Daadkrachtig en adequaat ontspannen is hard werken. Als klein jochie groeide ik op met schijt aan alle regels, plichten en verantwoordelijkheden van het leven. Het was vreselijk. Maar tegelijkertijd ook superchill. Nooit heb ik mij druk gemaakt om iets en ik heb daar de vruchten rijkelijk van kunnen plukken. Tegenwoordig ben ik een eenmanszaak en huren mensen mij in om te chillen in hun bijzijn.

Hier zijn vijf manieren om minder te doen, minder fucks te geven en minder krampachtig in het leven te staan:

Stay Relax
Rekening niet op tijd betaald? Komt wel. Afspraak gemist? Maak een nieuwe. Huisdier omgekomen van de honger? De dierenwinkel is maar een paar kilometer verderop. Er is geen reden om allemaal ongezonde signalen van stress naar je lichaam te sturen vanwege dingen die toch zichzelf altijd wel weer oplossen. Echter zijn er momenten waarbij het zinvol is om een klein beetje minder te relaxen. Bijvoorbeeld als de jonko op is, als de vloe bijna op is of als de coffeeshop bijna sluit. Dit kleine beetje a-relaxen zorgt ervoor dat de toekomstige relaxation efficiënt wordt gewaarborgd.

Pak je rust
Je kunt zitten in plaats van staan. Wat sta je de hele tijd te staan? Zit rustig. Doe je been over je andere heen. Leg je elleboog op je knie en je hoofd in je handpalm. Zodra de gelegenheid zich daartoe presenteert: meteen liggen. Lig en adem in door je neus in en uit door je mond. Lig je op een enigszins vertrouwde plek? Neem dan een dutje. Dutjes zijn heel belangrijk voor een ultiem chillgenot.

Neem je tijd
Verricht vandaag nooit werk dat kan wachten tot morgen. Morgen is niet beloofd? Super chill. Misschien hoef je morgen dan ook niet je belastingaangifte te doen, je boek terug te brengen naar de bieb of je scriptie in te leveren. Iedere deadline valt uit te stellen. Alles kan wachten. Zelfs het uitstellen kun je op een later moment beginnen dan gepland. Tijd is kostbaar, dus gebruik het goed, en chill alsof er morgen geen chillmoment meer is.

Doe je ding
Je moet alleen dingen doen waar je je goed bij voelt. Doen waar je zin in hebt. Je leven leiden zoals jij dat wilt. Het gewoon met de dag nemen. In het moment zijn. Het hier en nu beseffen. Je zegeningen tellen. De dag plukken. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het zoals het gaat. Elk nadeel heb zijn voordeel.

Chillen is je prioriteit
Op dit moment chill ik mijzelf bijvoorbeeld helemaal suf. Ik heb niet eens meer zin om deze shit af te maken. Ik denk dan ook dat ik zo gewoon weer ga chillen. Mijn vingers zijn uitgeput. Ik zal hier nog even wat woorden invullen om het te laten lijken alsof ik de tijd heb genomen om een conclusie te bedenken voor deze informatieve cursus. Oh nee. Geen zin.