Syrië krijgt eindelijk haar eigen foodtruckfestival!

Het Syrische stadje Aleppo krijgt eindelijk een eigen foodtruckfestival! Het wordt georganiseerd door een paar jonge Amsterdammers en heet Caleppo (naar het populaire waterijsje).

"Het wordt tijd dat Aleppo weer gaat bruisen! De stad is superlelijk, iedereen kijkt chagrijnig en er worden eigenlijk nooit meer leuke events georganiseerd," aldus één van de organisatoren die waarschijnlijk Jeroen of Dennis heet. Z'n collega voegt hier opgewekt aan toe: "Het mooie weer hebben ze gelukkig al, dat doen wij ze niet na!"

1) Vorkje prikken! 🍔

Vergeet Parijs-Dakar! Er reizen 5 foodtrucks via de legendarische vluchtelingenroute via Griekenland en Turkije naar Aleppo. De trucks zullen onderweg stoppen bij de drukste tentenkampen om vluchtelingen te laten zien dat het leven helemaal niet zo vervelend is.

De deelnemende trucks:

Zwoerdistan

Omdat iedereen van BACON en praten over BACON houdt!

De Allahu Gehaktbar

Waar chefkok Benno laat zien dat half-om-half gehakt hartstikke sexy kan zijn.

Mo's Ham mét

Daar waar Monique witte bolletjes ham met mayonaise verkoopt, simpel maar niet te versmaden!

Harammelende maag

Voor iedereen die allergisch is voor onreinheid en kleine porties: hier haal je jumboborden erwtensoep met varkenspoot.

Charlie Heb Dol

Hier proef je de allerlekkerste dolma's van Charlotte: wijnbladeren met verschillende (lokaal geoogste!) vullingen zoals pulled pork, pulled beef, pulled peuter en pulled tofu.

2) Music, maestro!💣

Om het Caleppo Festival zo authentiek en puur mogelijk te houden hebben we ervoor gekozen om geen artiesten of geluidsinstallatie mee te nemen. In plaats daarvan kan er worden genoten van onvervalste omgevingsgeluiden. Denk aan: een spectaculaire bommenregen, indringend kindergegil, ronkende Humvees en ratelende machinegeweren.

3) Dorst gekregen?🍸

Je welvaartsbuikje helemaal rond gegeten en de etensresten in de vuilnisbak gedonderd terwijl je oogcontact maakte met wat lokale bedelaars? Top! Dan kan het feestje nu pas echt beginnen. Op het Caleppo Festival vind je drie heerlijke bars, voor elk wat wils!

bRaqqa

Hier haal je versgeperste powerjuices met gember- en tarwegrasshots. Perfect voor als je gisteren mee hebt gedaan aan de pubcrawl in partycapital Raqqa en nu een vréselijke kater hebt!

Sharia On The Beach

Reken er maar op dat je losbandige vriendin je meesleept naar deze tent! Weet zij veel dat al deze cocktails eigenlijk alcoholvrij zijn.

Gerrie's Gin & Toxic Bar

In de Syrische hitte komt niets zo als geroepen als een flinke bel ijskoude Gin & Toxic. Vergeet dat saaie limoentje of dat reepje komkommer, hier mixen we de geïmporteerde Bombay Sapphire met het steeds populairder wordende mosterdgas.

4) Zo kom je er! 🌞

Surf naar onze website om te kijken wat de kortste autoroute naar Aleppo is en vergeet je zonnebrand en valse paspoort niet!