"Voorzichtig uitpakken! Dat cadeaupapier kunnen we hergebruiken!" - Hollandse moeders

Beeld: Hanna Whittle & Nathan Stuger

Met al die brutale nieuwkomers die massaal naar ons land komen om onze mooie cultuur te kapen, is het zaak dat we af en toe stilstaan bij wat ons nou écht Nederlanders maakt. Of het nou producten, gebruiken, gerechten of neukstandjes zijn.

Een reminder voor ons en een leermoment voor hen: dit maakt je nou een Ultieme Nederlander.

Hier is deel 25: cadeaupapier kun je gerust meerdere keren gebruiken.

Wat is dit?

Kinderen willen nog weleens beschikken over de eigenschap 'levenslust', aangezien hun ziel nog niet is gebroken door de bittere realiteit van geopolitiek en de Belastingdienst. In het geval van cadeautjes krijgen manifesteert dit enthousiasme zich in het gepassioneerd kapotrukken van het cadeaupapier. Een in Nederland opgroeiend kind leert dit gedrag echter snel genoeg af, want een échte Hollandse moeder verkondigt dan op kalme doch dwingende toon: "Voorzichtig uitpakken! Dat cadeaupapier kunnen we hergebruiken!"

En ja, dat betekent inderdaad dat als oom Freek jarig is en er een antieke kaarsenstandaard voor hem moet worden ingepakt, moeder schaamteloos een Spongebob-cadeaupapiertje met plakbandschade uit de la vist.

Waarom is het zo Nederlands?

Zo'n rol cadeaupapier kost al gauw tachtig zuurverdiende centen, en centen zijn niet iets waar we ooit luchtig over doen in dit land. Laat staan TACHTIG!

Wat kunnen nieuwkomers hiervan leren?

Een oplettende nieuwe Nederlander heeft uit bovenstaande informatie terecht weten te concluderen dat Hollanders zó veel waarde hechten aan cadeaupapier dat zo'n rol ook als cadeau kan dienen! Schrik echter niet als je het cadeaupapier waarin je de rol hebt verpakt alsnog routinematig in een la ziet verdwijnen.

TUPAK-4
Ook zo'n zin om jezelf of iemand anders te verwennen met een brutaal kerstkado? Check degladiool.nl/shop