Eindelijk! Dat boerkaverbod werd ook weleens tijd

Kun je soms ook door de boerka's het bos niet meer zien? Dan kun je nu opgelucht ademhalen, want het boerkaverbod is er! Nooit meer een lange rij met boerka's voor de tram, omdat de OV-chipkaart zoek is in meters lang duister en onheilspellend stof. Nooit meer heibel in de Mediamarkt omdat er 90 inch smart-TV’s onder die zwarte lappen verdwijnen. En natuurlijk geen mysterieuze nepmoeders meer die onschuldige kinderen van onze schoolpleinen plukken.

"In het onderwijs moet je elkaar in de ogen kunnen kijken. Als een moeder een kind komt ophalen op school dan moet je kunnen zien of het wel echt de moeder is," zei minister Plasterk hierover met strak gezicht. Zo is dat! Daadkracht! Alleen al sinds het ontstaan van planeet aarde is dit precies 0,0 keer gebeurd.

Nederland wordt hiermee opener en veiliger, vindt het kabinet. Een terrorist zal nu wel twee keer nadenken voor hij een bom onder een boerka verstopt voor een aanslag. Want zeg nou zelf, als jij een terrorist was, zou je toch ook gewoon 's lands meest subtiele en onopvallende kledingstuk gebruiken voor je snode plannen? Niemand die je doorheeft.

Niks mooiers dan een regering die de grote maatschappelijke problemen van deze tijd oppakt. Alle 150 van die grote maatschappelijke problemen. Inderdaad, er zijn zo'n 150 boerka's die dit land verpesten. Of preciezer, het zijn niqaabs. Nederland telt 0 boerka's. Laat nou net bij de niqaab oogcontact wel mogelijk zijn, omdat de ogen niet bedekt zijn.

Wie het straks toch nog waagt in een "boerka" rond te paraderen in het OV, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen, moet 405 euro dokken. Maar, zo houdt minister Plasterk, nog altijd met opvallend strak gezicht: "Je mag in dit land over straat, in je voortuin staan, thuis, gekleed hoe je ook wil. Los van wat anderen daarvan vinden. Maar in het onderwijs, in de zorg, ja daar is het echt essentieel, in het openbaar vervoer, dat je mekaar in het gezicht kan kijken, daar is het de norm."

Hmmm... Dus op straat wel, maar in de tram, die over die straat rijdt niet? Thuis, waar zelfs de meest hardcore boerkadraagster 'm afdoet, wel? En wat zeg je? Met carnaval mogen de straten zwartkleuren met boerka's?

Oké.

Hoezo is het trouwens "essentieel dat je mekaar in het gezicht kan kijken?" Weten de hoge heren en paar hoge dames in het kabinet dan niet dat iedereen tegenwoordig met elkaar communiceert, terwijl ze in hun mobieltjes staren?

Dan zijn er tot slot ook nog mensen die een boerkaverbod willen om de moslima te bevrijden. Tja, achter een boerka kan helaas weleens dwang zitten. Net als achter de in veel grotere getalen aanwezige dames, die halfnaakt rondhuppelen om de man te behagen.

Is een bullshitverbod anders een alternatief?