Zo ga je om met luidruchtige buren

Pff, je kent het wel. Je bent je weer door een seizoen van een saaie HBO-kwaliteitsserie aan het worstelen en net op het moment dat twee personages elkaar betekenisvol doodzwijgen, word je opgeschrikt door luid gebonk. Je zou denken dat Patty Brard net van je trap afdonderde, maar Patty woont in Ouderkerk aan de Amstel en jij niet.

Dat geluid dat je net (en elke andere dag) hoorde is het geluid van je 8-jarige buurjongetje Lorenzo dat van z’n slaapkamer naar de koelkast loopt. Hoe ga je in godsnaam om met asociale buren die je elke dag weer een stukje levenslust ontnemen met hun luidheid?

  1. Zorg dat het mormel uit huis geplaatst wordt en z’n nalatige ouders in de boeien moeten. Bel de Jeugdzorg (anoniem of met zo’n gratis Lebara-simkaart die ze echt overal uitdelen) op en sis ‘familiedrama Meidreef 448-b te Castricum, check achtertuin’ in de telefoon. Gooi vervolgens een kapmes en een kleurig seksspeeltje over de schutting bij de buren. Zorg dat je niet handenwringend en likkebaardend achter het raam staat wanneer de dames van Jeugdzorg aanbellen, dit kan argwaan wekken.

  2. Verspreid zo’n 200 nepflyers door de buurt waarin wordt gewaarschuwd voor een olijk trio van hongerige pedo’s dat afgelopen week gezamelijk in een pand is getrokken, om de hoek van jullie huis. Vergeet niet te vermelden dat de pedo’s zich voorheen alleen maar aan 8-jarige jongens hebben vergrepen dus dat alle andere kinderen zich niet druk hoeven te maken. Een beetje onnodig om andere kinderen, die zich wel weten te gedragen, bang te maken.

  3. Pak een Gouden Gids die je toch al hebt uitgelezen en steek ‘m in de fik. Prop de gids vervolgens zo snel mogelijk door de brievenbus van de buren. Zorg dat je je handen niet verbrand, dit kan een aanwijzing zijn als de politie langs de deuren gaat. Zorg er ook voor dat je buren niet thuis zijn wanneer je hun huis en alle bijbehorende herinneringen in de hens zet, er zijn grenzen.

  4. Draag voortaan altijd houten klompen en oordoppen. Ga je naar de wc? Houten klompen en oordoppen. Krijg je bezoek van vrienden? Iedereen draagt houten klompen en oordoppen. Pak je een lekkere douche na een lange werkdag? Dat doen we met houten klompen en oordoppen. Heb je ‘s avonds om 11 uur iets nodig van zolder en heb je haast? Rennen gaat lekkerder met houten klompen en oordoppen. Zo, we zullen eens zien wie er hier de baas is, kleine duivel.

NB: Deze tips zijn op buren van allerlei leeftijden toepasbaar, met een kleine aanpassing hier en daar.