Waarom zijn moeders met kinderwagens zo brutaal?

Ik heb helemaal niks tegen moeders in het algemeen. Sterker nog: een van mijn ouders is een moeder. Maar sommige moeders hè. Die zijn echt brutaal. Het zijn de moeders die zichzelf en hun kind zo belangrijk vinden dat ze iedereen die ook maar een beetje in de weg loopt, zonder blikken of blozen een blauwe enkel rammen met hun kinderwagen.

Deze dames gebruiken hun kinderwagen om voor te dringen in de kassarij, schuiven bij een smalle doorgang op de stoep het ding snel een stuk vooruit om voorrang af te dwingen op tegenliggers en vinden het normaal om met een andere vriendin met kinderwagen zij aan zij door de winkelpaden van de Etos te wandelen.

Wat heeft de kinderwagenprinses gemaakt tot het straattuig dat ze is? Ik heb drie theorieën:

Theorie A: Deze moeders hebben het zo zwaar dat ze alle andere problemen in de wereld automatisch ongeldig verklaren

Kinderen hebben is stressvol ofzo, hoor ik weleens? Ik weet er niet veel van, maar de indruk die ik heb is dat moederschap samengaat met weinig slaap en veel kak in de hand. Dit klinkt als een zwaar bestaan dat ik graag wil respecteren. Slaap is belangrijk en niemand verdient veel kak in de hand. Maar als je snel naar de Kruidvat moet voor reinigingsdoekjes omdat je kind in je hand heeft gekakt, wil dat nog niet zeggen dat je iedere tegenligger van de stoep mag beuken met die lelijke neonkleurige kinderwagen van je. Je bent niet de enige persoon op straat met problemen! Onze problemen gelden ook. Ik worstel zelf bijvoorbeeld met het invullen van alle vrije tijd die ik overhoud omdat ik niet de hele tijd kak van mijn hand hoef te wassen. (Hehehe sorry.)

"Bedankt voor de hulp hè?" - het credo van de brutale moeder wanneer niemand uit zichzelf de deur voor haar openhoudt

Theorie B: Deze moeders zien voortplanting als het hoogst haalbare levensdoel en voelen zich daarom beter dan kinderloze stumpers die niet weten wat leven is

Ik kan me voorstellen dat dit specifieke type brutale moeder hetzelfde soort vrouw is dat al haar vriendinnen en carrièremogelijkheden naar de vuilstort rijdt zodra ze een man gevonden heeft die met haar wil settelen. Dit is prima. En het belang van moederschap begrijp ik helemaal. Kinderen zijn de toekomst en de persoon die over 50 jaar ons land zal runnen, is op dit moment een mond vol Olvarit via z'n neus over een keukenmuur aan het uitsnuiten. Dit kind, en alle kinderen, verdienen goede zorg, en alle moeders die deze zorg verstrekken zijn sterke vrouwen die waardering verdienen. MAAR dit betekent niet dat ze het recht hebben verworven om met een groepje andere moeders met kinderwagens de ingang van de Albert Heijn te blokkeren omdat ze precies op die plek willen keuvelen over Jolanda's vechtscheiding. Ik wil er graag langs. Ik heb een banaan te kopen.

Theorie C: Deze moeders hebben tijdens de bevalling hun goede fatsoen verloren omdat dit er per ongeluk samen met de moederkoek uit kwam glijden

Luister, ik denk echt dat ik ergens in de komende dagen doodgereden ga worden door een razende moeder met een duobuggy. Als ik sterf, zeg dan tegen mijn moeder dat ik van haar hou.