Waarom heeft echt iedereen opeens een snelle planga?

Beeld: Hanna Whittle & Marijtje Berghuis

En vooral: wie is ermee begonnen?

Van een hele rits sexy rappers tot aan Kendall Jenner en je sassy studievriendin Marlinka uit Zwijndrecht: echt IEDEREEN lijkt opeens van die superkleine brilletjes te dragen. Zolang ze niet meer dan je pupil en misschien een wimper of twee bedekken, weet je dat je goed zit!

Tijd dus om ook zo'n ding te overwegen. Maar voor we ons vrijwillig als Youp van 't Hek gaan verkleden: wie is nou eigenlijk de oorspronkelijke trendsetter?

1) Deze ontuchtige real doll waarbij je je in moet houden om 'm niet onmiddellijk te neuken

BrilGedrochtSoms zie je iemand op een stoffige plank in je ouders' logeerkamer liggen en wéét je gewoon dat jullie een enorme, erotische klik hebben.

Deze pop, we noemen 'm even Ricardo, ligt al sinds 1989 bij je ouders op de plank tussen de Flippo's en de opgestijfde Panaroma's van jaargang 1993-1995. En je weet wat je tante Els altijd zegt over trends: 'alles komt uiteindelijk weer in de mode, lieverd!' en 'wie wat bewaart die heeft wat!' Dat is dus precies wat sekspop Ricardo nu moet denken als hij op NSMBL.nl ziet hoeveel fashionista's, hypebeasts en couturegods er nu met replica's van dat misselijke, kleine kaboutermontuurtje van hem rondlopen.

2) Die drie blinde muizen uit Shrek die er zo fucking suave uitzien

BlindeMuizenHier poseren de drie blinde muizen met hun benen wijd voor een amateurfotograaf.

Hebben deze kleine, harige doerakjes uit de Shrek-films groepskorting gehad bij de Specsavers ofzo? What's next, muizencommunity? Moeten we voor de volgende Amsterdam Fashion Week opeens allemaal met wandelstokken gaan lopen en aanpappen met slecht geklede, dikke ogers met een vieze huid? Count us in, 'cause we breathe fashion! Waar zijn Klaas Dijkhoff en z'n giletje?

3) Dion Graus, Neerlands eigenste powergothic

DionDie lippen, die haargrens, dat tempelriddertje-chokertje... Wat een snack!

Over hardnekkig ongedierte dat brilletjes draagt gesproken: Dion Graus is naast gothic, racist, dierenvriend en sekssymbool ook nog eens een enorme trendsetter! En dat doet hij maar al te graag vanachter z'n petite, gekleurde zonnebrilletje. Je hoorde Dion gewoon met z'n bolle ogen rollen toen Bella Hadid (dat saaie topmodel waardoor The Weeknd altijd zo ongelukkig keek) ook opeens met micro-zonnebril op Instagram verscheen. Real recognise real, bitch: iedereen weet dat Dion eerder was.