De Gladiool beantwoordt jullie brieven

Beeld: Hanna Whittle

HONDJES

[Bericht met een tip voor artikelonderwerp.]

Hoi hoi, kunnen jullie een keer een artikel schrijven (als dat nog niet gedaan is) over mensen die hun hondje in zo'n hondenkinderwagen vervoeren. Ik weet niet of het in NL ook zo'n hype is maar hier in Belgie zie ik echt heel vaak hondjes in zo'n speciale kinderwagen. Ik ben trouwens Nederlandse hoor geen Belg.

Elianne Sadio


Beste Elianne,

Wij volgen een veiligheidsprotocol waarbij we helaas geen contact mogen hebben met deserteurs die in België zijn gesetteld zijn.

💋,
De Gladiool


DOOD KIND

[Reactie op het fictieve stuk 'Wat als rouwadvertenties eerlijk zouden zijn?' en dan specifiek de rouwadvertentie 'Emma, ze was gewoon een kutkind'.]

Smakeloos.

Floor Remmelzwaal


Beste Floor,

Emma en alle andere dode mensen in dit fictieve stuk tekst hebben nooit bestaan, nooit geleefd en zijn dan ook nooit een pijnlijke dood gestorven. Hoewel jouw kleinzerige reactie ons doet verlangen naar een alternatief universum waarin kleine Emma wél bestond en wél onder een voorbij jakkerende vrachtwagen was gekomen. Alleen maar zodat jij je kut zou voelen.

💋,
De Gladiool


DEPRESSIE

[Reactie op het stuk 'Dit is hoe overdreven we allemaal reageren op het eerste lentezonnetje'.]

Wauw de gene die dit geschreven heeft is echt depressief. Zo knap hoe je van iets heel positief elke keer weer wat negatief maakt.

Anuja Bhawanibhiek


Beste Anuja,

Ten eerste balen we heel erg dat we echt neerkijken op mensen die andere mensen aanspreken op hun taalfouten, anders hadden we dat nu bij jou gedaan. Ten tweede, je hebt gelijk. De schrijfster van dit artikel is een bleke gothic die het liefst binnen op de bank ligt met de gordijnen dicht, de polsen open en het eerste album van Joy Division op repeat.

💋,
De Gladiool

Alle berichten hierboven zijn echt. Ook iets op je kerfstok? Mail ons op redactie@degladiool.nl of val ons lastig op Twitter, Facebook of Instagram.