De Gladiool beantwoordt jullie brieven

Beeld: Hanna Whittle

DEGENERATIE

[E-mail over de zin 'let maar is op' in een Facebook-status van De Gladiool]

Mijn schrik was groot toen ik erachter kwam dat een van jullie medewerkers 'let maar is op' schreef. Net als jullie (neem ik aan) betreur ik de degeneratie van 'eens' naar wat onduidelijke kreten als 'es' of 'us', zo met een stomme 'e'. Taalfouten en -verloedering doen nou eenmaal pijn. Daar is meestal wel redelijk concensus over.

Groeten, Susanne Kuin


Beste Susanne,

Consensus is met een s.

💋,

De Gladiool


GEZICHTLOOS

[Reactie op een artikel waarin de laffe hand-in-hand-op-de-foto-actie van hetero's om homo's tegemoet te komen werd bekritiseerd. Veel boze hetero's over ons heen gehad die dag.]

Gefeliciteerd gezichtloos object achter dit stomme artikel. Ben niet de enige die het niveau laag vind. Als dat je doel is, kan je rustig slapen vannacht. Ik sluit mij aan bij de oproep om jullie te ontvolgen/blokkeren.

Marion Kemperman


Beste Marion,

Sorry dat we je met je heteroprivilige hebben geconfronteerd schat! Deed het pijn om te worden neergezet als groep die zich niet gedraagt zoals een andere groep dat graag zou zien?

💋,

De Gladiool


HOMOOTJE

[Reactie op datzelfde artikel.]

Ik dacht dat de Gladiool satire was. Klinkt meer als een sterk verongelijkt doorgeslagen cynisch homootje nu. Oh zei ik homootje aww wat homofoob, ga maar gauw aangifte doen.

Douwe Jan Popma


Beste Douwe Jan,

Kijk, jij bent een van de goeie!

💋,

De Gladiool

Alle berichten hierboven zijn echt. Ook iets op je kerfstok? Mail ons op redactie@degladiool.nl of val ons lastig op Twitter, Facebook of Instagram.