Brainpower, ben je dood of gewoon druk met andere dingen?

Beeld: Hanna Whittle

Van sommige mensen vraag je je echt af waar ze toch zijn gebleven. Er zijn verschrikkelijk veel semi-bekende Nederlanders die ooit breed lachend in de Story stonden te poseren met een hand op hun heup en nu nergens meer te bekennen zijn.

Daarom gunnen we ze nog één laatste keer in de spotlights!

Deze week: Brainpower!

Waar moeten we hem van kennen dan?

Dit kleine menneke werd een beetje bekend toen hij begin jaren 2000 een aantal hits scoorde, zoals: Dansplaat, De Vierde Kaart en Voel De Vibe. Die eerste schalde tot vervelends toe uit stereotorens op menig schoolfeestje en leek echt ALTIJD op TMF te zijn wanneer je net een beetje verveeld tussen TMF, The Box en MTV aan het shufflen was. Ons Brain' heeft het trouwens nooit zo uitgelegd maar we vermoeden dat 'ie Brainpower heet omdat hij een brilletje draagt en zichzelf heel erg probeerde te marketen als 'slimme rapper met indrukwekkende woordenschat'. De shock was dan ook helemaal niet zo groot toen bekend werd dat Brainpower eigenlijk Gerrit-Jan Mulder heet. Er woedde echter wel een tsunami van ongeloof door Nederland toen hij en Idols-meid Hind een sekssetje bleken te zijn. Want ondanks haar non-existente carrière waar we nu dus echt ff niet op in gaan, was Hind toch echt wel out of Gerrit-Jan's league. Overigens is hun affaire volledig van zijn Wikipedia (die uberhaupt leest alsof GJ 'm zelf heeft geschreven op z'n Lenovo-tablet) geschrapt...

Waar de fuck is hij nu eigenlijk mee bezig?

Een vlugge scroll door z'n Twitterfeed leert ons dat hij laatst op Lowlands was. Hij stond niet op de line up maar mocht toch even een moppie rappen van z'n vrienden bij de Partysquad. En vreemd genoeg ging het publiek helemaal los... Hoewel, dit is natuurlijk gewoon hetzelfde publiek dat elk jaar trouw naar Muse en Snoop Dogg komt kijken, ook al hebben beide artiesten al jaren geen hit meer gehad. Moet je ook niet teveel van verwachten.

Hebben we nog een leuke boodschap voor 'm?

Dansplaat was nou ook weer niet zó leuk! Maar we gunnen je een leuke comeback. Misschien met een ander roomblank rappertje van nu? Wij kennen nog wel wat aanstellers met een Instagram-account en een nektasje.