Dit is het gezicht dat je moet trekken als je op een boot zit

Als je een rustig boottochtje maakt door de Amsterdamse grachten, dan ben je zooooo cool. Maar hoe maak je dit duidelijk aan die losers aan wal? Hier zijn een paar handige tips om tijdens het chillen op een boot de perfecte minachtende blik te bereiken.

Hou de stand van je kin, oogleden en wenkbrauwen zorgvuldig in balans
Doe je kin een centimeter omhoog en trek je wenkbrauwen een paar millimeter de lucht in. Maar wees genuanceerd, want als je dit overdrijft lijk je op een junk die schrikt van zijn eigen scheet. Laat je oogleden een héél klein beetje rusten om de perfecte vibe van onverdiende arrogantie te bereiken.

Probeer een tikkie teleurgesteld te kijken
Het is absoluut niet de bedoeling dat je laat merken dat je van je vaartochtje aan het genieten bent. Kijk daarom een beetje teleurgesteld uit je ogen. Probeer na te bootsen hoe je vader naar je kijkt als je over je carrière praat.

Verplaats je hoofd een klein stukje van het midden af
Niet je hoofd midden op je schouders houden! Een symmetrische lichaamshouding is voor mensen die niet op anderen neerkijken. Dus als je duidelijk wilt maken dat je je beter voelt dan de mensen aan wal, verplaats je schedel dan naar links of rechts van het midden. Extra tip: probeer eens te experimenteren met een sluwe, asymmetrische glimlach.

Maak absoluut geen oogcontact met de mensen aan wal
Nogmaals: je bent beter dan de mensen aan wal. Dus kijk ze niet aan! Het maakt niet uit dat je al anderhalf jaar werkeloos bent en een Jason Derulo-t-shirt draagt: zolang je op een boot aan het chillen bent, ben je cooler dan wie dan ook.