Wie kan ons vertellen wat in godsnaam het nut is van Boomerang?

Beeld: Hanna Whittle

Ben je iets ontzettend normaals aan het doen, zoals 'een slok melk nemen' of 'zitten op een stoel'? En wil je je leven interessanter over laten komen dan het is? Nou, dan staat Boomerang paraat hoor.

Kijk, er is eigenlijk helemaal niks mis met deze Instagram-functie, maar helaas worden de meeste Boomerangs geboren uit verveling in plaats van uit creativiteit. En zo word je als onschuldige volger zeeziek gemaakt met beledigend onbelangrijke momenten.

Zoals deze:

1) Je mond opendoen en daarna weer sluiten.

Dit is sinds Boomerang een plotseling zeer populaire beweging geworden onder jonge mensen. Trends zijn zo onvoorspelbaar!!! Maar wat ben je nou eigenlijk precies aan het doen? En voor wie? De enige persoon die jouw mond open en dicht wil zien gaan is je tandarts (en alléén omdat hij ervoor betaald wordt).

2) Zweven boven eten.

We gaan de kom met smakeloze yoghurt en grenola in, en de kom met smakeloze yoghurt en grenola weer uit. Er zit geen geluid bij Boomerangs, maar als je heel goed luistert kun je alle volgers van deze persoon hun schouders horen ophalen. (Ik heb trouwens niet gegoogeld hoe je grenola schrijft, ik wil dat niet in mijn zoekgeschiedenis hebben snap je.)

3) Een slok nemen.

"Oké oké je neemt een slok, ja heel mooi om te zien, ah het glas gaat weer omlaag, interessant, oh wow wat gebeurt er nu?! Het glas gaat weer in tegengestelde richting, terug omhoog en wowwwwww het glas gaat nu weer helemaal terug naar de beginpositie?! What the fuck echt?! Ik heb niet meer zoveel adrenaline gevoeld sinds Fast & Furious 7! Ik voel dat ik LEEF!!!" - helaas niemand ooit

4) Je tong uitsteken.

Zeg, ik wil je niet kinkshamen, maar ben je nou een dikke roze drol aan het pijpen?

5) Een kusje blazen.

Dat lippen de nieuwe tieten zijn heeft als gevolg dat miljoenen jongeren wereldwijd tegenwoordig graag hun donkerroze vleesflappen hun front camera in duwen. En dat is prima! Maar in zo'n spastisch Boomerang-loopje lijkt het er meer op alsof je net hebt opgemerkt dat er een schaamhaar in je mond is beland en dat je die eruit probeert te krijgen.

6) Een peaceteken opzetten.

Het proces van je vingers in een peacegebaar brengen is in tegenstelling tot wat veel Boomerang-gebruikers denken géén spectaculaire goocheltruc die het verdient om steeds opnieuw, steeds opnieuw, steeds opnieuw te worden vertoond. Dit gebaar betekent trouwens überhaupt helemaal niks, want je hippie-ouders maakten hem ook voortdurend, en zij zijn inmiddels zelfverzekerde racisten geworden.

7) Een knipoog geven.

112: "Wat is uw noodgeval?"
Ik: "Help!! Iemand heeft een beroerte!!!"
112: "Voordat ik u kan helpen ben ik wettelijk verplicht om u te vragen of het niet gaat om een knipoog in een Boomerang-filmpje."

8) In een zwembad duiken.

Het is eigenlijk gewoon wel geinig om te zien hoe iemand achterstevoren het water weer uitvliegt en kurkdroog op de rand van het zwembad landt... maar je bent op vakantie en ik niet dus fuck you alsnog. ¯\_(ツ)_/¯