Fulltime blowen is mega chill, zolang je geen dromen of verantwoordelijkheden hebt

Beeld: Hanna Whittle & Marijtje Berghuis

Voor de fulltime blower staat Bob Marley boven God en wordt er op 20 april harder gefeest dan tijdens ADE. Zo ziet het leven van elke professionele blower eruit:

Zijn dag bestaat uit lekker draaien: jointjes draaien en zich in zijn bed omdraaien

Eén keer per jaar moet hij mee naar de verjaardag van zijn tante, verder doet de blower niks anders dan relaxen. Zijn moeder lost zijn problemen wel op, mits hij soms de aardappels schilt. Verder kan hij gewoon de hele dag blowend Netflixen, gamen en rukken. Hiernaast verstuurt hij snaps van zijn stonede hoofd om 16:20 en chillt hij in de shop met zijn mede-stoners. Hier klagen ze constant over één politiek onderwerp: de stijgende wietprijzen naar aanleiding van door de gemeente geteelde wiet. Blijf van onze OG-Kush af kutregering!

Hij en zijn conscious lifestyle kijken neer op harddrugs

Zo nu en dan vind je weleens een verdwaalde blower op een feestje. Hier beschuldigt hij als onderdeel van het interieur anderen ervan een ongezonde levenswijze te hebben. Xtc en keta zijn de chemische drugs van de duivel! Een wereld waarin wiet de enige drug is, dat wil hij. Dat niemand dan ooit nog wat gedaan zou krijgen vermeldt hij er niet bij. Aan het einde van een feest is de blower dan vaak ook te arrogant en te lui om iemand uit zijn eigen plas kots op te rapen, had ‘ie maar gewoon moeten blowen vanavond.

Hij heeft zijn innerlijke rust allang gevonden, tenzij zijn wiet op is

Fuck yoga en meditatie, blowen brengt hem de rust die hij zoekt. Gewoon een dikke haze klappen als hij wakker wordt, een goede assie als hij gaat pitten. Maar als blijkt dat zijn wiet op is krijgt hij een bad trip. Vaak arriveert hij twee minuten voor sluit in coffeeshop de Treurpijp waar hij nog snel een goede gram indica kan inslaan. Hij zou maar een keer in slaap vallen zonder een verdoofde hersenpan, wat erg!

Hij is, zo lang hij met anderen is die ook in het universum zweven, een creatief mastermind

Die paar keer dat hij net buiten de maat op een gekantelde bongo heeft geslagen deed hem beseffen dat hij een topmuzikant is die zich misschien moet inschrijven voor het conservatorium. Daarom maakt hij nu reggae, muziek die ook net buiten de maat valt. Het ultieme doel van de blower is dan ook een bedevaartstocht naar Jamaica om daar een pure jonko te klappen bij het graf van reggaelegende Bob Marley. De blower, ja, die heeft échte levensdoelen. Kingston, Jah the allmighty, here I come!