Bioscooptips voor deze week waar je wél iets aan hebt

Beeld: Marjolein Heemskerk
Bewerking: Hanna Whittle

Toe aan een portie ouderwetse ontspanning? Een zieke drang naar popcorn? Geen zin om met je date te praten? Al een tijdje niemand gevingerd? Ga eens naar de bioscoop. Deze vijf films gaan deze week (17 juli tot en met 24 juli) in première.

Dunkirk

Regie: Christopher fucking Nolan!

Acteurs: Tom Hardy en voor de rest boeit het toch allemaal niet?

Een epische oorlogsfilm over de slag om Frankrijk met Tom Hardymmmmmmmm. Wie had kunnen bedenken dat Tom Hardy zelfs in 1940 al lekker was? Wij niet hoor! Anyway, deze film gaat over dat gedoe met die vastgehouden geallieerden en werd deels gefilmd in Urk. PROUD!

Wakefield

Regie: Robin Swicord

Acteurs: Bryan Cranston, Ian Anthony Dale, Jennifer Garner (die met Ben Affleck was)

Wakefield is een klassiek gevalletje drama schoppen om het drama schoppen. De hoofdpersoon heeft een prima leven met een goede baan, vrouw en kinderen en is precies daarom natuurlijk doodongelukkig over zijn leven en gaat iets resoluut anders doen: zijn vrouw en kinderen bespioneren vanaf de zolderkamer. Ludiek, maar totaal onnodig. Dat gevoel krijg je van deze film.

Nocturama

Regie: Bertrand Bonello (van die ene film die je ook niet hebt gezien)

Acteurs: Een stel jonge Franse acteurs

In deze film wordt Parijs opgeschrikt door een serie van aanslagen. Nee gek, niet die uit 2015, too soon! Daar kunnen ze nu echt nog geen geld mee gaan verdienen. Het gaat in dit geval over een aantal Parijse jongeren die ontevreden zijn met hun leven en de stad opblazen als enige optie zien om iets te veranderen. In dit geval - criminaliteit en terrorisme - wordt er ineens heel nadrukkelijk gelet op hoe etnisch divers de cast is. Verder is Nocturama een gezellige film waardoor je je hartstikke rebels gaat voelen. Misschien trap je na het zien van de film wel spontaan een bushokje in elkaar!

Sing Song

Regie: Mischa Kamp

Acteurs: Onbekende, zingende tieners van de toneelacademie en Kenny B.

Ken je die overvloed aan passie die ineens in je naarboven komt na het kijken van Grease? Het idee dat er al die tijd in jou ook de nieuwe Chantal Janzen heeft geschuild? Dat gevoel probeert deze Surinaams-Nederlandse High School Musical-film je ook te geven. Dit slappe aftreksel daarvan draait om Jasmine die op een soort singer-songwriter schoolkamp in Suriname strijdt om een plek naast Kenny B. op het podium, maar eigenlijk veel liever haar maagdelijkheid wil verliezen aan die lekkere 17-jarige boy. Helaas is iedereen inmiddels ook alweer vergeten wie Kenny B. is.