Bioscooptips voor deze week waar je wél wat aan hebt

Beeld: Marjolein Heemskerk
Bewerking: Hanna Whittle

Toe aan een portie ouderwetse ontspanning? Een zieke drang naar popcorn? Geen zin om met je date te praten? Al een tijdje niemand gevingerd? Ga eens naar de bioscoop. Deze vijf films gaan deze week (10 juli tot en met 16 juli) in première.

Cars 3

Regie: Brian Free

Acteurs: Owen Wilson, Armie Hammer en Opel Astra (nee grapje, maar als ze ratten kunnen laten acteren, moet dat ook echt wel lukken met een ruime familiewagen)

Waarom is hier nog een vervolg van? Welk succes wordt hier uitgemolken? Cars 1 kwam uit in 2006, dat is 11 jaar geleden. Iedereen die dus met animatie-auto'tjes opgroeide is inmiddels de 20 gepasseerd. Waarom zouden zij nog geld betalen om te kijken naar getekende auto's met monden die in een arena een wedstrijdje hardrijden? Hou een dezer dagen die Pathé-pas veilig in de portemonnee, dit is je geld niet waard. Ga bijvoorbeeld eens iets te duur Japans uiteten!


War for the Planet of the Apes

Regie: Matt Reeves

Acteurs: Judy Greer, Andy Serkis. En je gebruikelijke dosis aapjes, hihi. 🙈🙊

Het zoveelste deel over die blaffende apen. Beetje ruzie maken, beetje vechten. Boeie. Om deze film nog enigzins boeiend te maken, is hij ook in 3D uitgebracht. Maar op de PandaDroom in de Efteling na, heeft 3D letterlijk nog nooit toegevoegde waarde gehad. Voor de echte ervaring kan je beter met wat paddo's gaan picknicken in Apenheul. Dat is spannender.


Viceroy's House

Regie: Gurinder Chadha

Acteurs: Gillian Anderson, Michael Gambon, Hugh Bonneville

Agent Mulder, die knappe rooie uit The X-Files speelt de vrouw van de guy die eind jaren 40 in India woont terwijl India zich net los aan het weken is van Groot-Brittanië. Slaap je al? Wij wel.


The Swedish Theory of Love

Regie: Erik Gandini

Acteurs: Erik Gandini (wow, capsones!)

Geen zorgen peepz! Dit gaat niet echt over liefde en je hoeft er niets van te leren omdat je denkt dat Zweden het utopia van de aarde is. Dat is het namelijk niet! Wel kom je er in deze documentaire achter dat mensen in Zweden nog veel minder neukjes geven om anderen dan dat wij hier doen. Ze zijn het liefst 24 uur per dag met zichzelf bezig. Those vikings just don't care!


Koza (geit)

Regie: Ivan Ostrochovský

Acteurs: Peter Baláz, Stanislava Bongilajová, Nikola Bongilajová en nog meer sexy Tsjechen. Of Slowaken?

Haha, deze film heet geit. Geloof dat het gaat over een dikke ex-bokser die zelfmoord wil plegen? Maar kan ook hartstikke onwaar zijn. Kunnen we gewoon even doorspoelen naar het stuk met de geit?


Wish Upon

Regie: John R. Leonetti

Acteurs: Sherilyn Fenn, Joey King

We weten allemaal hoe deze horrorfilm zal gaan lopen. Jij zit in de zaal met klamme handen je popcorn zo snel mogelijk naar binnen te stouwen, terwijl je angstig schreeuwt naar die domme, bezeten chick dat ze moet kappen met haar act. Ondertussen vermoordt de demon in haar iedereen om wie ze geeft. Zij overleeft en leeft nog kort en ongelukkig. Hoera.