Bioscooptips voor deze week waar je wél wat aan hebt

Beeld: Marjolein Heemskerk
Bewerking: Hanna Whittle

Toe aan een portie ouderwetse ontspanning? Een zieke drang naar popcorn? Geen zin om met je date te praten? Al een tijdje niemand gevingerd? Ga eens naar de bioscoop. Deze vijf films gaan deze week (26 juni tot en met 2 juli) in première.

Despicable Me 3

Regie: Pierre Coffin & Chris Renault. Oh nee, Renaud. SORRY VOOR DEZE KUTGRAP, LIEVE LEZERS!

Acteurs: Waarom kijk je hier? Dit is een animatiefilm. Er zitten poppen in ofzo.

In deze film werkt die geboggelde schurk (niet de klokkenluider van de Notre Dame, die is lief) samen met zijn tweelingbroer om een laatste misdaad te plegen. Oei!


Baby Driver

Regie: Edgar Wright

Acteurs: Ansel Elgort, Kevin Spacey en Lily James. Een heerlijke blockbuster met bekende koppen dus.

Dit gaat niet over een brutale baby met een rijbewijs! De hoofdrolgast speelt in deze film een heldhaftige (meerderjarige) chauffeur van vluchtauto's. Wat heel raar is omdat hij dan misschien geen zuigeling is, maar er wel uitziet als een twaalfjarige pre-teen. Vandaar dat hij Baby heet! Alles is nu duidelijk! Oh en nu zat je zeker te wachten op het cliché blockbuster-gedeelte hè? Komtie: Baby wordt verliefd op een serveerster en wil dan stoppen met zijn stoere bestaan als semi crimineel. Daar heb je je stigma! Ohja, Frank Underwood zit er ook in.


Les fantômes d'Ismaël

Regie: Arnaud Desplechin, ken 'm niet??

Acteurs: Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg, Mathieu Amalric en nog wat lekkere Franse mensen.

In de synopsis zijn termen als 'zodra het verleden hem inhaalt', 'terugtrekken' en 'relatie onder druk' niet misplaatst. Het is een film over een verward volwassen mens dat even tot rust moet komen bij zijn ouders en zijn jeugd herleeft. Weet dit trouwens niet zeker want de film is Frans en de trailer heeft geen ondertiteling en ik kan geen Frans. Misschien jij wel? Hier is hij in ieder geval:


Buena Vista Social Club: Adios

Regie: Lucy Walker

Acteurs: Manuel 'Guajiro' Mirabal & Guajirito Mirabal. Dit zijn niet de bandleden!

Dit is een documentaire over die gezellige Cubaanse band die je vooral kent van hun sexy hitje 'Chan Chan' waar iedereen wel eens een voorgedraaide joint op heeft gerookt in een recreatieweide anno 2007. In deze documentaire kijken de mannen terug op alle Caribische sfeermuziek die ze gemaakt hebben. Zware depressie onder de leden? Van deze vrolijke Cubaanse mannen knap je gegarandeerd op.


Pop Aye

Regie: Kirsten Tan (geen familie van Humberto)

Acteurs: Penpak Sirikul, Thaneth Warakulnukroh, Bong (geen idee of je deze acteur kan oproken ).

Deze Thaise roadmovie gaat over een man die een olifant vindt op straat en daarmee de wijde were... Wacht. Ja, hij vind 'm op straat. En hij kende de reus ook nog eens! Uit zijn jeugd op het platteland. Hoe groot is de kans?! Misschien ken jij de olifant ook wel? Van je reis naar Thailand toen je met 18 Australiërs op een olifant ging zitten en hem tegen betaling overal mocht aanraken. In de film gaan ze vanuit Bangkok naar het ouderlijk dorp van de man en ontmoeten ze veel te veel inspirerende mensen. Ongeloofwaardig veel mensen die iets interessants te melden hebben. Aandoenlijk is het wel.