Bioscooptips voor deze week waar je écht wat aan hebt

Beeld: Marjolein Heemskerk
Bewerking: Hanna Whittle

Toe aan een portie ouderwetse ontspanning? Een zieke drang naar popcorn? Geen zin om met je date te praten? Al een tijdje niemand gevingerd? Ga eens naar de bioscoop. Deze vier films gaan deze week (19 tot en met 25 juni) in première.

Transformers: The Last Knight

Regie: Michael Bay

Acteurs: Mark Wahlberg, Stanley Tucci en Anthony - je favoriete kannibaal - Hopkins

Veel succes met je proberen in te leven in robots. Michael Bay probeert namelijk menselijke trekjes en gevoelens te geven aan samengeklonterde stukken metaal. Dit is alleen leuk voor heterojongens die hun jeugd veel leuker vonden dan hun huidige leven. En waarom heb ik het idee dat er minstens veertig blockbusters The Last Knight heten?


Câini

Regie: Bogdan Mirica

Acteurs: Dragoș Bucur, Gheorghe Visu en nog wat andere sexy Roemenen op het platteland

De filmtitel betekent 'honden' in het Roemeens. Op zich gek, want er zit maar één Lassie-achtig figuur in de cast. Die wel heel goed acteert trouwens! (Dat hoor je altijd te zeggen over dieren die in films spelen en bewegingen uitvoeren omdat ze een stuk vlees volgen). Waarschijnlijk is Câini ook een denigrerende metafoor voor de maffialeden die in de binnenlanden van Roemenië rondzwerven en elkaar in deze film het leven zuur proberen te maken. Je krijgt er wat western vibez van, maar jammer genoeg net te weinig om niet weg te dutten.


My Cousin Rachel

Regie: Roger Michell

Acteurs: Sam Claflin, Rachel Weisz (we hebben het opgezocht, geen familie van Géza) en Holliday Grainger

De film gaat, zoals deze originele titel al verklapt, over een man met een mysterieuze nicht die Rachel heet. Het wordt niet echt duidelijk uit de trailer waarom ze nou precies zo mysterieus is, lijkt gewoon een doodnormale meid. Wat wij iets minder normaal vinden, is het feit dat niemand raar opkijkt van een beetje incest. De man valt namelijk voor de charmes van zijn eigen nicht, ew! Maar daar lijkt de film verder niet echt om te draaien. Dus zeker een aanrader als je helemaal niet vies bent van een beetje intrafamiliaal seksueel genot!


47 Meters Down

Regie: Johannes Roberts. Hij heeft net zo'n prachtige brede lach als Julia Roberts, zou het aan de achternaam liggen?

Acteurs: Claire Holt, Mandy Moore en Matthew Modine. Ken zij niet.

Deze zeer onrealistische film is je ergste nachtmerrie. Deze film gaat over haaien, maar is nét ff wat beter dan Jaws 1, 2, 3, 4 en 5. Of hoeveel van die amateuristische films met slechte computer geanimeerde nep-haaien zijn er geproduceerd? In ieder geval, twee meiden in zo'n kooi vallen naar de bodem van de zee en besluiten om in plaats van rustig in de kooi te wachten, uit de kooi te gaan. Super handig als je een doodswens hebt. Kijk al alvast de trailer om een glimp op te kunnen vangen van deze bimbo's in noodgevaar: