Bioscooptips voor deze week waar je écht wat aan hebt (4)

Beeld: Marjolein Heemskerk
Bewerking: Hanna Whittle

Toe aan een portie ouderwetse ontspanning? Een zieke drang naar popcorn? Geen zin om met je date te praten? Al een tijdje niemand gevingerd? Ga eens naar de bioscoop. Deze vier films gaan deze week (12 tot en met 18 juni) in première.

Wonder Woman

Regie: Patty Jenkins (zij zou voor hetzelfde geld Patrick kunnen heten, aangezien alles wat mogelijk geil is aan deze film vastzit aan de vrouwelijke hoofdrolspeler)

Acteurs: Gal Gadot, Chris Pine (die van Star Trek)

Maak je klaar voor Marvel meets J.K. Rowling. Maak je klaar voor pseudo-feminisme met veel explosies en mensen die door muren rennen in blitse gouden pakjes. En vergeet de onnozele 'dreuzel' niet die daar allemaal de ballen van begrijpt! Hij drinkt rustig z'n frappuccino terwijl Gal Gadot voorbij vliegt.


It Comes at Night

Regie: Trey Edward Shults

Acteurs: Joel Edgerton zegt me vagelijk iets. Verder is de cast lekker etnisch divers!

Een gezin zit vast in een afgelegen huisje in een typisch Amerikaans horror-naaldbos. Ze weten dat iets bovennatuurlijks hen kapot wil maken in de nacht. Het enige dat ze niet moeten doen is naar buiten gaan. Dat doen ze natuurlijk wel. Verder hoor je heel veel hoge pianotonen, krakende trappen, 'I can't trust anyone anymore's en 'I will kill you's. Ook gaan ze hier op zoek naar het kwaad op momenten dat je denkt: waarom nu? Zoals 's nachts, wanneer je niks ziet. En met een lampion, in plaats van de lamp aan te doen. Handig.


The Promise

Regie: Terry George

Acteurs: Christian Bale, Charlotte Le Bon en Oscar Isaac - die lekkere doch gestoorde gast uit Ex Machina.

We zagen iets staan over het einde van het Ottomaanse Rijk en een verboden liefde tussen twee sexy Armenen in Constantinopel. Nou weten we dankzij verschillende afleveringen van Keeping Up With The Kardashians dat Armenen het zwaar hadden in dat Ottomaanse Rijk. Dus zonder deze film gezien te hebben weten we eigenlijk zeker dat het heel erg slecht gaat aflopen met Oscar Isaac. En omdat hij zéér lekker is, weigeren we een film te kijken waarin hij bruut wordt vermoord.


Mountain

Regie: Yaelle Kayam

Acteurs: Hitham Omari, Shani Klein, Avshalom Polak

We waren laatst per ongeluk in een Cineville-theater en toen kwam de trailer voor deze film voorbij. Er werd zoveel Hebreeuws ingepraat dat we zachtjes in slaap doezelden. Heerlijke, rustgevende taal. Ga dat zien als je stress hebt of slecht slaapt!