Bioscooptips voor deze week waar je wél wat aan hebt

Beeld: Hanna Whittle

Toe aan een portie ouderwetse ontspanning? Een zieke drang naar popcorn? Geen zin om met je date te praten? Al een tijdje niemand gevingerd? Ga eens naar de bioscoop. Deze zes films gaan deze week in première.

Loving

Regie: Jeff Nichols ken je van de film Mud, die je je misschien nog wel herinnert van een heerlijk 2 uur durend dutje in 2012.

Acteurs: Ruth Negga, Joel Edgerton, Will Dalton (niet die van de Daltons)

Een witte man en een zwarte vrouw worden verliefd op elkaar in de jaren 50 en 60, je weet wel, toen dat helemaal nog niet mocht, van die sexy biraciale relaties. Gelukkig leven we nu in een wereld waarin het heel normaal is en racisme überhaupt niet meer bestaat.


Sieranevada

Regie: Cristi Puiu

Acteurs: Mimi Branescu (dit is een mannennaam!), Judith State, Bogdan Dumitrache

Lary is een dokter en gaat naar een herdenking van zijn overleden vader, die mogelijk is overleden aan zijn zoon Lary noemen. De hele familie komt bij elkaar en zoals elk familiefeest wordt iedereen dronken. Er is ook nog iets met demonen, maar dan niet van die coole uit Charmed of Buffy.


Miss Sloane

Regie: John Madden, hij is geboren in Portsmouth dus het is niet raar als je hem niet kent

Acteurs: Jessica Chastain, Mark Strong, Gugu Mbatha-Raw (haha probeer ff uit te spreken)

Dit gaat over zo'n businesswoman, een beetje à la Anna Wintour maar dan jonger en met rood haar. Ze is net zo meedogenloos maar ze komt er dus wel achter dat het heel moeilijk is om altijd maar te moeten winnen en te lobbyen. Volgens mij is Anna Wintour daar nog steeds niet achter, maar weet ik niet zeker. De knappe actrice kijkt heel verdrieitig op de voorkant, maar waarschijnlijk toch de moeite waard.


The Space between Us

Regie: Peter Chelsom

Acteurs: Britt Robertson, Carla Gugino, Gary Oldman

De eerste mens die ooit op Mars geboren wordt reist naar de Aarde. Ondankbaar. Hij wordt dan verliefd op een aardsmeisje waar hij al contact mee had toen hij nog op Mars was. Geen idee hoe.


Het Doet Zo Zeer

Regie: Heleen van Royen, die je kent van haar naaktfoto's op Twitter

Acteurs: Heleen van Royen en de moeder van Heleen van Royen

Ondanks het feit dat het grote publiek Heleen van Royen kent van die close-up van een gebruikte tampon die uit haar kut glijdt, kan je er prat op gaan dat veel mensen deze documentaires met een betraande wang gaan verlaten. Niks deprimerender en droeviger dan oude mensen die geen idee meer hebben wie ze zijn, wat ze doen en met wie ze praten. Bah dit is echt even te confronterend, door naar het volgende stukje!!!