Bioscooptips voor deze week waar je écht wat aan hebt (2)

Beeld: Marjolein Heemskerk
Bewerking: Hanna Whittle

Toe aan een portie ouderwetse ontspanning? Een zieke drang naar popcorn? Geen zin om met je date te praten? Al een tijdje niemand gevingerd? Ga eens naar de bioscoop. Deze vier films gaan deze week (29 mei tot en met 4 juni) in première.

Broers

Regie: Bram Schouw

Acteurs: Christa Théret, Rufus, Jonas Smulders en Niels Gomperts. We weten niet waarom Rufus geen achternaam heeft.

Deze film is precies waarom niemand in het buitenland zit te wachten op Nederlandse films. Het is bij ons altijd: óf Jandino en Wendy van Dijk in een fatsuit óf een langzame film vol saaie dialogen tussen twee moeilijk kijkende witte jongens die een allesbehalve bijzondere groei meemaken in hun saaie rotlevens. Gelukkig brengt Broers daar nu verandering in! Toch!?


###Baywatch

Regie: Seth Gordon

Acteurs: Dwayne Johnson, Zac Efron en Alexandra Daddario

The Rock! Op het strand! Met Zac Efron! En de tieten van Alexandra Daddario! Rood badpak! Voor iedereen die zich vroeger aftrok op de gehele Baywatch-cast (op die ene kortharige chagrijn zonder tieten na) is dit natuurlijk nostalgisch jeugdsentiment en een must watch. Vergeet je bioscoopbroek niet aan te doen!


Souvenir

Regie: Bavo Defurne

Acteurs: Isabelle Huppert, Kévin Azaïs en Johan Leysen

"Ah Souvenir, zo'n sterke film. Echt álle topnotch Franse acteurs samen in één film. Zo'n intrigerend melodrama, ik voel weer dat ik leef," aldus iedereen die van trage arthouse films houdt. In werkelijkheid zijn dit inwisselbare acteurs die ze als 'excellent' bestempelen, puur omdat ze een aardig woordje Frans spreken. En als je Frans spreekt ben je nou eenmaal een product der kunsten. In die theorie zou je tijdens deze film alleen maar bezig zijn met het uitvinden van hoeveel gouden palmtakken Souvenir nou zou hebben gekregen. In werkelijkheid ben je vooral benieuwd naar de scène waarin die gezellige Fransman uit Intouchables weer een stereotype rol speelt. (Spoiler: die komt niet).


###Kill Switch

Regie: Tim Smit. Ja, het is inderdaad een Nederlander die 'het maakt' in Amerika. Vind je dit daarom nú al een goede film?

Acteurs: Charlie Kindinger en Omid Nooshin. Voor de fashionista's onder ons: Omid is geen familie van Anna.

Ja, ja. We hadden het over 'het maken' in Amerika, maar in dit geval gaat dat niet helemaal op. De acteurs zijn misschien wel doordrenkt van 'typisch Amerikaans filmgezinnetje' (alles is een beetje te), maar deze sci-fi blockbuster speelt zich gewoon af in Amsterdam en haar weilanderige omstreken. Ze zouden de film hier dus net zo goed kunnen promoten als 'Moordknop' of 'Doodslag-schakelaartje'. Verder gaat het over treinen die de lucht in worden gezogen en aliens die komen buurten op de grachtengordel. En dat in combinatie met een semi-verzonnen stukje natuurwetenschap dat zelfs Matthijs van Nieuwkerk 'te verwaarlozen' vindt. Zin in deze!