Bioscooptips voor deze week waar je écht wat aan hebt

Beeld: Marjolein Heemskerk
Bewerking: Hanna Whittle

Toe aan een portie ouderwetse ontspanning? Een zieke drang naar popcorn? Geen zin om met je date te praten? Al een tijdje niemand gevingerd? Ga eens naar de bioscoop. Deze vier films gaan deze week (22 tot en met 28 mei) in première.

Dubbelspel

Regie: Ernest R. Dickerson. (Dit klinkt als een kinderboekenschrijver met pedofiele fases).

Acteurs: La La Anthony, Bronson Pinchot en Lennie James. La La Anthony is voor zover we weten niet vernoemd naar de film La La Land.

Deze film gaat over een uit de hand gelopen dominospelletje van veertig jaar geleden op Curaçao. Want, zoals in zoveel films overheersen kleine onverwerkte dingetjes mensen voor de rest van hun leven. En zoals in nog meer films worden alle acteurs gecast uit LA en NY in plaats van het land waar de film zich zogenaamd afspeelt. Voor de extra afstandelijke feeling, zullen we dan maar zeggen!


###King Of The Belgians

Regie: Peter Brosens & Jessica Woodworth. Een regisseurskoppel dat naar horen zeggen heel veel neukt in de make-up caravan op de set.

Acteurs: Peter Van den Begin, Lucie Debay,
Titus De Voogdt en Bruno Georis. Ook allemaal Belgen.
Ludovic Moreau

Koning Nicolas III van België heeft al lang het gevoel dat hij het verkeerde leven leidt. Om zichzelf te ontdekken gaat hij feestvieren in Turkije onder het mom 'staatsbezoek'. Maar dan verklaren de Walloniërs zich ineens onafhankelijk en dan voelt Nicolas III zich toch een beetje verantwoordelijk en wil hij terug. Maar dat kan niet want er is geen vliegverkeer en Turkije wil niet dat hij over land gaat dus verkleed hij zich als Bulgaarse zigeuner om zo te kunnen vluchten. Nicolas III heeft trouwens nooit bestaan dus bespaar jezelf al het gegoogle.


###Pirates Of The Caribbean: Salazar's Revenge

Regie: Joachim Rønning en Espen Sandberg

Acteurs: Johnny Depp, Javier Bardem en Brenton Thwaites. En ook Orlando Bloom en Keira Knightley, maar die spelen een kleinere rol.

In deze Harry Potter-Pirates collabo komt Salazar Zwadderich Jack Sparrow eens goed op z'n gore piratenvingers tikken. Gegarandeerd te zien: Johnny Depp die seksistisch doet en het weglacht met een gouden tand, reusachtige inktvissen met borderline, dat ene kompas dat nog steeds niet werkt, tieten die uit opengescheurde korsetten vallen en een drie uur durende samenvatting van SAIL 2015.


###The Sense Of An Ending

Regie: Ritesh Batra (Batra betekent toch fles? Zin in het weekend.)

Acteurs: Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Harriet Walter en meer van dit soort mensen die je graag vergeet.

Slaap jij ook het allerliefst in versleten, fluwelen stoelen in Cineville-theaters? Koop dan gauw een kaartje voor deze ontroerende dramafilm over oudere, witte, welvarende mensen die veel nadenken over het verleden en alles wat ze verkeerd hebben gedaan in de liefde. Trusten, sgat.