Bioscooptips voor deze week waar je écht wat aan hebt (3)

Beeld: Marjolein Heemskerk
Bewerking: Hanna Whittle

Toe aan een portie ouderwetse ontspanning? Een zieke drang naar popcorn? Geen zin om met je date te praten? Al een tijdje niemand gevingerd? Ga eens naar de bioscoop. Deze vier films gaan deze week (5 tot en met 11 juni) in première.

The Mummy

Regie: Alex Kurtzman

Acteurs: Tom Cruise en wat nobodies. Tom Cruise speelt NIET The Mummy.

Iedereen die een natte voorbips krijgt van een goeie avonturenfilm weet het: The Mummy-films zijn een instituut. Wat dat kleine manneke Cruise er nu mee gaat doen is dan ook extra spannend. Gaat 'ie het verneuken? Of nieuw leven inblazen? Dat laatste zou extra symbolisch zijn aangezien dit precies is wat er altijd gebeurd met de bad guys in deze films. En deze keer is het een of andere prehistorische ouwe tang met blauw bloed en meerdere pupillen in één oog. Wel lekkere meid verder.


The Bleeder

Regie: Philippe Falardeau. 99% Kans dat je geen één van zijn films kent.

Acteurs: Liev Schreiber, Naomi Watts en Elisabeth Moss.

Dit script is het scenario van elke coming of age movie ooit. Behalve dat de hoofdrolspeler geen verdwaalde tiener is, maar een man van middelbare leeftijd in een midlifecrisis die tevergeefs probeert zijn oude boxcarrière te herpakken. Best saai, maar geef de film een heftige naam zoals 'the Bleeder' en mensen trappen er gegarandeerd in dat deze film retespannend is. In de trailer is geen spatje bloed te zien hoor, kijk maar mee:


The Wall

Regie: Doug Liman, die guy van The Bourne Identity en Edge of Tomorrow - best leuke films!

Acteurs: Aaron Taylor-Johnson, John Cena en nog wat blanke mannen

Oei! Weer een Amerikaanse legerfilm volgestopt met buff schietsoldaatjes die bijna bezwijken onder de terreur van het gevaarlijke Midden-Oosten maar er dan alsnog als gehavende vijanden uit weten te komen! Tenminste, we kunnen ons heel goed (exact zelfs!) voorstellen hoe deze film af gaat lopen. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat Midden-Oosterse vijanden duivels-brute moordtechnieken gebruiken, dat ze bloedwraak nemen op uitgehuwelijkte Syriëgangers en dat de klanken van de Azan uit een minaret altijd onheil voorspellen.


The Fury of a Patient Man

Regie: Raúl Arévalo

Acteurs: Een paar Spanjaarden die niet Penelope Cruz of Javier Bardem zijn.

Spanjaarden lijken door hun taal eigenlijk altijd gestresst of boos te zijn. Dat is in deze film ook zo, maar dan is iedereen ook écht constant gestresst en boos. Als jij houdt van een zwaarmoedige film met opgefokte Spaanse mensen die een scala aan maffiapraktijken uitvoeren dan moet je deze week even naar de bios rennen. Enjoy!