We vroegen de muizen die bioscopen teisteren om films te recenseren

Een filmpje pakken is tegenwoordig niet compleet zonder een familie muizen die langs je enkels krioelt. Onopgemerkt nestelen ze zich op je schoot om een graantje mee te pikken van je zakje M&M's van €12,95.

Waarom doen bioscopen eigenlijk niks tegen deze muizenplaag, die al jarenlang filmliefhebbers teisteren? En een belangrijkere vraag: wat vinden die muizen eigenlijk van de films die ze te zien krijgen tijdens het popcorn bunkeren?

Schindler’s List

🧀 🧀 🧀

"Hartverscheurend herkenbaar. Muizen weten als geen ander hoe het is om je constant te moeten verstoppen voor een vijand die ze probeert te vangen en/of vermoorden. En waar meneer Schindler de joden een schuilplek bood in zijn fabriek, biedt meneer Pathé ons een schuilplek in zijn bioscopen—het personeel lijkt tenminste niks aan onze aanwezigheid te doen, ondanks de vele klachten van media en bioscoopbezoekers."

Gooische Vrouwen

🧀 🧀 🧀 🧀

"Deze film trekt veel labiele, snel geamuseerde bezoekers naar de bioscoop: het type mens dat vaak al vroeg op de dag een paar wijntjes wegtikt. Dit betekent dat je als muis gemakkelijk onopgemerkt via een modieuze bell bottom jeans omhoog kunt klimmen om in een bak popcorn te duiken. Zo heb je meteen een beter zicht op de vele luxe kaasplankjes die er in deze film te zien zijn."

Jurassic Park

🧀 🧀 🧀 🧀 🧀

"Jurrasic Park is een pijnlijk realistische weergave van hoe het is om op de vlucht te moeten voor wezens die zoveel groter zijn dan jij. Een meesterlijke eye-opener voor iedereen die muizen niet het respect geeft dat ze verdienen."

Garfield: The Movie

🧀

"Een gruwelijke horrorfilm die elke soortgenoot moet zien te vermijden. Menig muis zal bij een van de goed getimede schrikeffecten ontsteld tegen de enkel van een onschuldige scholier plassen."