Dit is wat iedereen denkt als je zegt dat je bi bent

Beeld: Hanna Whittle en Nathan Stuger

Ben je homo? Lesbo? Heb jij ff geluk, dan krijg je tenminste niet deze bak shit over je heen:

1) Ben je dan 60% hetero en 40% lesbisch?
Waarom probeer je mijn liefdesleven te berekenen? Ben geen Excel-formule! Ik beweer toch ook niet dat jij voor 10% op grappige, intellectuele mannen valt en voor 90% op opgepompte lassers die meer om hun biceps geven dan om jou.

2) Uiteindelijk beland je toch wel met een man. Tenminste, ik neem aan dat je kinderen wilt?
En gelijk heb je, dat is veel makkelijker! Ik zet mijn droomvrouw met liefde aan de straat, als ik maar kinderen kan baren zoals de kerk het ooit bedoeld heeft. Mijn god, moet je voorstellen dat ik een leven lang dolgelukkig zou zijn met een vrouw en een geadopteerd kind. De gedachte alleen al.

3) Ik dacht vroeger ook écht dat ik bi was. Is niet erg hoor, dat ontgroei je wel weer.
Het feit dat jij vroeger een maandje 'bischierig' was omdat je I Kissed a Girl van Katy Perry zo'n lekkere banger vond, wil nog niet zeggen dat ik een nep leven leid. Next.

4) Uit de kast komen als bi is veel minder erg zeker?
Haha ja, ik vond het he-le-maal niet spannend om dit aan mijn ouders te vertellen, leuk zelfs! Ik had taart meegenomen, het was een gezellige middag. Heel anders dan toen mijn broer als homo uit de kast kwam. Die heeft toen een jaar bij tante Richarda in Boxtel gezeten totdat m'n ouders kalmeerden.

5) Jij neukt echt alles dat loopt.
Omdat onze markt twee keer zo groot is, hebben we natuurlijk een hoger libido en constant seks, met iedereen. Op ieder moment. Heb jij toevallig zo nog een gaatje vrij?

6) Oké dit was de eerste stap, dapper! Wanneer kom je uit de kast als homo?
Volgende week. Persbericht en emotionele blogpost komen eraan.

7) Jij ook al?! Pfff echt iedereen moet tegenwoordig iets speciaals zijn.
Ik hou gewoon graag alle trends bij oké? Flared jeans, een fade in mijn kapsel geschoren, aan een pik zuigen, alles!

8) Een beetje experimenteren, geen verantwoordelijkheden, geniet er nog maar van!
Oh ja, bi zijn is echt zo'n ding dat je ff probeert als je jong, nieuwsgierig en zoekende bent zonder dat je over de consequenties hoeft na te denken. Beetje Thailand verkennen, keertje coke uitproberen, beetje kutje likken. In die volgorde toch, mam?

9) Vind je het niet heel lastig om trouw te blijven met al dat lekkers van beiden kanten?
Nou zeg, wat een scherpe observatie. Ben je eenmaal bi, dan worden er ineens vanuit allerlei hoeken lekkere geslachtsdelen je kant op geslingerd. Moest me laatst met man en macht een weg banen door allerlei opwerpende pikken en kutten. Om een trein te halen! Kun je 't je voorstellen?!

10) Dus jij hebt ook seks met vrouwen? Gadver!
Schat, ik hoef ook niet te zien hoe jij iemand doorpaalt, met wie dan ook. En gelukkig voor jou was je er nooit bij, dus zeik niet zo lil' Johan Derksen!