Sorry fans, ook Beyoncé liegt weleens dat ze barst

Beyoncé is natuurlijk enorm populair en veel fans noemen haar zelfs Beysus. Maar Jezus loog niet. En als we goed naar Beyoncé’s teksten luisteren, wordt al snel duidelijk dat zij soms kan liegen als een hoer op familieweekend. Een overzicht.

LEUGEN: I’M BETTER THAN THAT

Voor ze solo ging, zat Beyoncé in Destiny’s Child. DC werd uiteindelijk een trio, nadat in totaal drie leden de groep uit zijn gekickt. In Survivor zegt Beyoncé dat ze de ex-leden niet zwart wil maken, omdat ze daar boven staat:

I'm not gon' blast you on the radio (I'm better than that)
I'm not gon' lie on you and your family (I'm better than that)
I'm not gon' hate on you in the magazines (I'm better than that)
I'm not gon' compromise my Christianity (I'm better than that)
You know I'm not gon' diss you on the internet
'Cause my mama taught me better than that

Ook al wordt dit gedeelte door Kelly gezongen, Beyoncé schreef de tekst en liegt hier dat ze scheel ziet. Elke keer dat ze een microfoon onder haar snufferd kreeg, zei ze dingen als: ‘All of the bad seeds are now out of Destiny’s Child.’ Of nog valser: ‘We sing a lot better. Everybody gets to sing lead now, because everybody can sing lead.’

LEUGEN: MY BODY TOO BOOTYLICIOUS FOR YA BABE

De leugens die Beyoncé samen met Kelly en Michelle de wereld inbrachten stopten hier niet. In het nummer Bootylicious, dat strijdt tegen het skinny schoonheidsideaal, gaan ze vrolijk verder:

I don't think you ready for this jelly
I don't think you ready for this jelly
I don't think you ready for this
'Cause my body too bootylicious for ya babe

De afgetrainde bilpartij van Beyoncé is absoluut geen drilpudding! En Kelly en Michelle moeten helemaal hun mond houden. Zij zien eruit alsof ze tegelijkertijd met Ghandi in hongerstaking zijn gegaan en daar nooit mee zijn gestopt.

LEUGEN: IF I WERE A BOY

In If I Were A Boy beweert Beyoncé dat als ze een jongen was geweest, ze zich nonchalant zou kleden en een biertje zou gaan drinken met de boys. Laten we elkaar geen mietje noemen: als Beyoncé een jongen zou zijn, zou ze elke avond in een of andere kroeg als drag queen op het podium staan voor vier bejaarde gays, en Whitney- en Mariah-liedjes playbacken terwijl haar hele zaakje onder haar rokje uit bungelt.

LEUGEN: I’M SO CROWN, BOW BOW DOWN BITCHES

‘Bow down bitches, bow bow down bitches.’ Op deze vriendelijke en welbespraakte manier wilde Beyoncé aan alle andere chicks in de game laten weten dat zij de kroon draagt.

Niet zo snel Beyoncé: Hello, it’s me. Je komt met je verkoopcijfers niet eens in de buurt van Taylor Swift, laat staan bij Adele.

LEUGEN: WHO RUN THE WORLD? GIRLS!

‘Who run the world? Girls!’

Het is een mooi ideaal, maar nope: witte heteroseksuele mannen heersen nog altijd over deze wereld. Denk maar aan Rutte, Poetin en Hillary Clinton.

LEUGEN: WHEN HE FUCK ME GOOD I TAKE HIS ASS TO RED LOBSTER

Stinkend rijke mensen willen altijd heel overdreven doen alsof ze zo gewoon gebleven zijn. Misschien is dat de reden dat Beyoncé in Formation doet alsof ze Jay-Z na een goede beurt trakteert op Red Lobster. Maar geen Amerikaan die haar ooit in deze seafood-restaurantketen is tegengekomen. Of het moet een exclusieve vestiging zijn op Uranus?

LEUGEN: TOOK 45 MINUTES TO GET ALL DRESSED UP

We houden van jou en van het liedje Partition, maar waar zie je ons voor aan? Alleen al je blonde Britney-circa-I’m-A-Slave-4-U-weave gladstrijken kost anderhalf uur.

LEUGEN: I WOKE UP LIKE THIS

In Flawless verkondigt Beyoncé haar grootste leugen ooit: ‘I woke up like this.’ Girl bye. Net als elk ander mens wordt ook Beyoncé wakker met oogpoep, verstrooid-professor-haar en een mondgeur waar ze direct weer een Single Lady van kan worden:


Dit is de bron van de door ons bewerkte foto van Beyoncé.